«Пласт» відмовився від державного фінансування та запустив кампанію зі збору коштів

2952 1
Зібрати планують 10,5 мільйонів гривень.
фото: фейсбук-сторінка "Пласт. Львів"

фото: фейсбук-сторінка "Пласт. Львів"

Українська скаутська організація «Пласт» попросила депутатів Верховної Ради не включати норму про фінансування організації у відповідний законопроект та запустила кампанію зі збору коштів. Про це повідомляє Громадське.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заборонив закон про державну підтримку «Пласту» і повернув його до парламенту на доопрацювання. Однак організація закликала депутатів не включати пункт про фінансування «Пласту» в оновлений законопроект, аби «не входити у політичний контекст».

Читайте також: Пласт зібрав на спільнокошті більше мільйона на розвиток організації

У зв’язку з тим, що вперше за останні роки організація залишиться без держфінансування, «Пласт» запустив кампанію зі збору коштів для «масштабного розвитку та діяльності». Зібрати планують 10,5 мільйона гривень.

Голова «Пласту» Станіслав Андрійчук розповів, що ці кошти допоможуть підготувати нових волонтерів-виховників та створити нові осередки організації.

Читайте також: У Львові відзначили День Пласту. Як це було. Фото

«В основі «Пласту» — виховання дитини через всебічний розвиток і наша мета: охопити якісними програмами якомога більше дітей. Проте, на жаль, зараз склалася ситуація, що батьки і діти змушені чекати, щоб записатися до нашої організації. Адже на сьогодні ми не можемо самостійно покрити їх потреби через брак виховників, відсутність приміщень для занять та недостатню організаційну підтримку нових та існуючих осередків», — йдеться у повідомленні.

Додамо, що «Пласт» є найбільшим молодіжним рухом української молоді, він налічує близько 12 тисяч членів, 3/4 з яких — в Україні. 



Читайте також:
24 Жовтня, 2019 09:35
666 ... відмовився ? ... а коли йомуїм щось пропонували ? ... от закордон їм точно допоможе ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!