Плата за проїзд та погіршення екології. Головні події дня у Києві

603 0
Дайджест новин за 10 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Транспорт

У Києві збираються повернути оплату за проїзд у комунальному транспорті. Водночас ціна на проїзд, зауважив мер столиці Віталій Кличко, не зміниться, тобто становитиме 8 гривень. 

Крім того, у Києві відновили роботу тролейбуси №30, №29Д та трамвай №35. Тролейбусний маршрут №30 курсує від вулиці Милославської до вулиці Кадетський гай з інтервалом руху 25 хвилин.

Тролейбус №29Д курсує від Дарницької площі до Залізничної станції «Зеніт» з інтервалом руху 25 хвилин. Трамвай №35 курсує від вулиці Сержа Лифаря до станції метро «Лісова» з інтервалом руху 25 хвилин.

Екологія

У Києві зранку спостерігали погіршення якості повітря. Зокрема, в Святошинському, Оболонському та Подільському районах. Це пов’язано з ліквідацією пожеж в екосистемах Київської області. Зокрема, тліють торфяники в Бучанському районі.

Крім того, з 11 травня по 16 червня у кожному районі Києва проходитимуть толоки. Комунальники столиці прибиратимуть території, висаджуватимуть дерева та кущі. Містяни також можуть долучитися до організованих толок. З датою, місцем проведення толоки та телефоном відповідальної особи можна ознайомитись за посиланням.  

Здоров’я

Чотири центри масової вакцинації відновили роботу в Києві. Пункти працюють у торгівельних центрах Gulliver, Respublika Park, River Mall, Універмаг Україна. 

Перейменування

У Києві завершили другий етап підбору нових назв для п’яти станцій столичного метрополітену, а саме: рейтингове онлайн-голосування за нові назви. На думку громадськості станція «Берестейська» має носити назву «Бучанська», станція «Площа Льва Толстого» – «Василя Стуса», станція «Героїв Дніпра» – «Героїв України», «Мінська» – «Варшавська», «Дружби народів» – «Ботанічна».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!