Платіжки за електрику для населення розділять

3855 0
Кабінет міністрів обіцяє, що в цьому році вартість електроенергії для населення не підвищиться.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

Платіжки на електрику для населення розділять на постачання і транспортування. Про це в інтерв'ю «Бізнес.Цензору» сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк.

«Безумовно. Для промислових споживачів такий поділ уже існує. Надалі це чекає на всі галузі енергетики. Так працює енергетика в усіх країнах, тому що транспортування – це природна монополія, а поставка – це конкурентний ринок, і ці послуги мають надавати різні компанії», – сказав він.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Додамо, що Кабінет міністрів обіцяє, що в цьому році вартість електроенергії для населення не підвищиться. В Україні ціна на електроенергію для населення не змінювалася з 2017 року і становить 90 копійок за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад цього – 1 гривня 68 копійок за кВт-год.

Нагадаємо, що 1 січня 2020 року в Україні розділили на дві платіжки за газ: на вартість і транспортування. На думку споживачів, це призвело до підвищення кінцевої вартості газу, хоча уряд рапортує про здешевлення блакитного палива для населення. Ці платіжки кілька разів обіцяли об’єднати в одну, втім досі цього не зробили.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!