Платіжні системи Нацбанку надаватимуть 8 нових послуг

2438 0
В Україні мають запровадити відкритий банкінг, що передбачає безпечний онлайн-доступ до грошей та даних на клієнських базах.
Фото: static.expres.online

Фото: static.expres.online

Нацбанк оновить систему законодавчого регулювання ринку платежів та переказу коштів. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Читайте також: Нацбанк спростив реєстрацію платіжних систем в Україні

Національне платіжне законодавство мають врегулювати з європейським, згідно з вимогами Угоди про асоціацію з ЄС. Серед іншого Нацбанк планує запровадити низку нових платіжних послуг: замість однієї послуги з переказу коштів з’явиться вісім нових, серед яких внесення коштів на рахунок, зняття/списання коштів з рахунку, переказ коштів, переказ коштів за рахунок кредиту, емісія/еквайринг, грошові перекази, послуга ініціювання платежу та надання консолідованої інформації за платіжним рахунком.

Платіжні послуги зможуть надавати банки, платіжні установи, установи електронних грошей, поштові оператори, державні установи тощо. Крім цього, в Україні мають запровадити відкритий банкінг, що передбачає безпечний онлайн-доступ до грошей та даних на клієнтських базах.

Читайте також: Нацбанк змінить вимоги до банківських реквізитів

Нагадаємо, Нацбанк спростив оформлення банківських послуг власникам ІD-карток.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!