Політична реклама

Плодооовочева продукція на ринках подешевшала на чверть

1238 0
Вартість основного набору овочів і фруктів українця з 18-го по 24-е травня цього року знизилася відразу на 13,2%, після зниження на 10,1% в першій половині місяця.

Таким чином, плодоовочева продукція подешевшала майже на чверт.

«Незважаючи на зростання вартості тепличного огірка минулого тижня, обумовлене погіршенням погодних умов і об'ємів вибірки в теплицях при одночасному зростанні експорту в Росію, загальна вартість плодоовочевого кошика продовжувала традиційне сезонне зниження», - коментує аналітик ринку Тетяна Гетьман.

Водночас вона зазначає, що, як і минулого року, українські овочівники і картоплярі не змогли реалізувати увесь об'єм овочів борщового набору, тому змушені були знижувати ціни на них під тиском зростання пропозиції ранньої продукції, яка швидко дешевшає.

Найбільш різким минулого тижня став обвал цін на картоплю урожаю минулого року, яка подешевшала на 15-25%.
Експерт також зазначає, що двома найважливішими подіями попереднього тижня стали перші вибірки помідорів із літніх теплиць і початок збору озимої цибулі нового урожаю. Проте поки про масовий збір цих культур не йдеться.

Значний вклад у зниження вартості основного набору плодоовочевої продукції внесла суниця садова (полуниця), вона подешевшала відразу на 23,5% за тиждень. Продовжували також знижуватися і ціни на банани.

У цілому ж фруктовий набір за тиждень знизився в ціні на 9,2%, підсумовують фахівці.

Джерело: Високий Замок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!