Як можуть перейменувати станції метро в Києві. Результати голосування

1146 0
Йдеться про п'ять станцій, які наразі носили назви, пов’язані з країною-агресором.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві обрали найпопулярніші назви для перейменування п'яти станцій столичного метрополітену. У голосуванні взяли участь 170 646 користувачів. Про це повідомляє начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський. 

Йдетсься про станції «Берестейська», «Площа Льва Толстого», «Героїв Дніпра», «Мінська», «Дружби народів». Найближчим часом мають підготувати проєкт рішення про перейменування для розгляду на засіданні Київської міської ради, яка має ухвалити відповідні рішення. 

На думку громадськості станції потрібно перейменувати так: 

  1. Станція «Берестейська» має носити назву «Бучанська»;
  2. Станція «Площа Льва Толстого» треба перейменувати на честь «Василя Стуса»;
  3. «Героїв Дніпра» має стати «Героїв України»;
  4. «Мінська» має носити назву «Варшавська»;
  5. «Дружби народів» має носити назву «Ботанічна». 

Читайте також: У «Софії Київській» відновили реставрацію легендарного панно «Місто на семи пагорбах» 

Нагадаємо, що в Києві триває процес перейменування п’яти станцій метро. На першому етапі всі бажаючі подавали варіанти назв цих станцій. З 2 по 9 травня тривав другий етап підбору назв – голосування за один з п’яти найпопулярніших варіантів для кожної станції.

Також додамо, що для завершення процесу дерусифікації у столиці перейменували три залізничні станції та одну бібліотеку, які носили назви, пов’язані з країною-агресором.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!