Площу біля пам’ятника Шевченкові відремонтують до 15 листопада

1068 0
Вартість капітального ремонту площі становить майже 5 мільйонів гривень.

На площі біля пам’ятника Шевченкові в центрі Львова триває капітальний ремонт. За даними прес-служби Львівської міської ради, уже облаштували велодоріжку та проводять демонтаж плитки в центральній частині площі.

Згідно з проектом передбачено повністю замінити мощення площі та встановити там нове, гранітне покриття. Площа території, на якій буде вимощено нове покриття, становить 4 810 м2.

Крім того, заплановано ремонт і обрамлення хідників. Усі плити ставитимуть на морозостійкий клей. Також на площі будуть пандуси із поручнями.

Читайте також: За пам’ятником Шевченку у Львові з’явиться велодоріжка. Фото

Ремонтні роботи на площі розділили на три етапи. Перший етап – це ремонтні роботи, які охоплюють територію за пам’ятником Шевченкові і сам пам’ятник. Усі ремонтні роботи на цій ділянці (демонтаж старих плит та встановлення нових) планують завершити до 30 вересня.

Другий етап – це ремонт ділянки перед пам’ятником Шевченкові, який планують завершити роботи планують до кінця жовтня. На цій ділянці, крім нового гранітного покриття, буде встановлено тактильну плитку для незрячих.

Завершальний етап робіт – це ремонт частини площі, ближче до пр. Свободи. Підготовчі роботи на цьому відрізку планують розпочати з середини жовтня і завершити до 15 листопада.

Ремонтні роботи на замовлення Галицької адміністрації виконує підрядна організація ТОВ «ТЕКО ЛІМЕТЕД». Вартість робіт згідно з проектом 4 млн. 945 тис. грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!