Амфітеатр, скляна світлиця і концертний зал. Як «Дударик» планує оновити простір біля храму Св. Лазаря

2472 0
У планах – відремонтувати саму школу, побудувати сучасні споруди для репетицій та концертів.

Територія поблизу Храму Святого Лазаря та хорової школи «Дударик», що знаходяться на вул. Коперніка, 27, потребує реконструкції. Йдеться про ремонт і реставрацію самої школи, асфальтового покриття, а також побудови сучасних споруд, де могли б розміститися хор, оркестр та робити концерти. Про це під час стріму Тvoemisto.tv розповів керівник львівської національної хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал. За його словами, уже розроблений проєкт із візуалізацією.

Зараз у хоровій школі навчається 200 дітей.

«У нас дуже багато планів для розвитку. Маємо розуміння міської і обласної влади щодо розвитку. Наприклад, зараз у хоровій школі навчається 200 дітей, тому ми б, наприклад, хотіли створити цілий будинок для розміщення інтернату, куди б приїжджали діти не лише з області, а й України чи навіть світу. Розуміємо, що в час карантину та пандемії це трохи складно робити, але сподіваємося, що цього року зможуть здійснити хоча б проєктно-кошторисну та іншу дозвільну документацію. Також нам потрібно провести гідроізоляцію по цілому периметру школи, щоб припинити холод», – каже Дмитро Кацал.

На площі перед входом у школу міг би міститися амфітеатр, а поблизу сучасна скляна світлиця, де можна було б робити благодійні концерти. На задньому подвір’ї, де зараз є занедбані гаражі, котельня та інші покинуті приміщення – концертну залу на 320 посадкових місць.

«Ідей у нас багато і вони зовсім не космічні. Наразі ми не маємо такого місця, де могли б проводити репетиції чи концерти. Храм Лазаря не зовсім для цього підходить – там можна помістити лише близько 100 людей. Нам треба набагато більше приміщення», – додав він.

Нагадаємо, що «Дударик» поблизу храму Святого Лазаря займається з 1989 року. Наразі уся площа, а також будівлі храму та школи – не у задовільному стані. Ремонт тут не здійснювали давно, лише, коли у 2019 р. реконструювували громадський пішохідний простір на самій вулиці Коперника, частково відремонтували мур 17 ст., який є частиною храмового комплексу Святого Лазаря і шпиталю, який тут був.

Ольга Шведа

Фото та відео Тараса Бабенчука

Візуалізацію надав Дмитро Кацал 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!