Площа Галицька і Бабин Яр. Кияни «за» повернення історичних назв вулицям і площам столиці

1774 0
Деяким об'єктам мають повернути історичні назви.
Фото: EBRD Green Cities

Фото: EBRD Green Cities

У додатку «Київ Цифровий» завершили опитування щодо доцільності повернення історичних назв 32 об’єктам міського підпорядкування, яке тривало з 4 до 13 листопада. Так, деяким об'єктам пропонують повернути історичні назви. Йдеться про вулицю Царика, площу Перемоги і провулок Герцена. 

Джерело: КМДА

Мова про вулиці, провулки, площі. Спершу експертна комісія рекомендувала повернути деяким об’єктам історичну назву або назву історичної місцевості. Згодом депутати міської ради підтримали рішення про проведення електронного опитування. 

«Українці за тиждень зробили свій свідомий вибір – було отримано майже 400 тисяч голосів підтримки. Зокрема, вулиці Царика планують повернути історичну назву Іподромний провулок, площі Перемоги – назву Галицька, а провулок Герцена планують перейменувати на честь історичної місцевості – Бабин Яр», – наголосив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко. 

Читайте також: СБУ відкрила кримінальне провадження через прославляння росії у Києво-Печерській Лаврі 

За його словами, у столиці завершується процес деколонізації топоніміки в Києві.

Нагадаємо, раніше у Києві перейменували понад 180 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Також у застосунку «Київ Цифровий» запустили опитування щодо доцільності повернення історичних назв ще 32 міським об’єктам. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!