Політична реклама

Плитка шоколаду корисніша, ніж склянка соку

1347 0
На думку вчених, шоколад корисніший ніж фруктові соки. І все завдяки потужній дозі антиоксидантів, які містяться в ньому

У ході дослідження експерти порівнювали показники антиоксидантів у соках так званих «суперфруктів» — чорниці, журавлини, гранату та ягід асаї (плоди пальмового дерева). Окремо вимірювався відповідний рівень й у шоколаду: вчені розглядали плитки темного шоколаду вагою 40 грам, потім какао, розлитий в чашки, а також гарячий шоколад.

У підсумку какао й темний шоколад зайняли перші місця: в них, як виявилося, міститься найбільша кількість поліфенолових сполук, а саме проантоціанінов і флавонолів, що володіють природними антиоксидантними властивостями, які захищають шкіру від передчасних зморшок, а серце — від характерних судинних захворювань. А ось гарячий шоколад зайняв останнє місце у всіх тестах: з'ясувалося, що при його приготуванні антиоксиданти руйнуються.

І, нарешті, головне — дослідники встановили, що в 40-грамової порції 60%-го чорного шоколаду міститься більше антиоксидантів, ніж в 240 мл фруктового соку.

Звичайно, шоколад володіє ще й іншими характеристиками. У ньому присутні жири, протеїни і калорії, які «заважають» людям, що намагаються схуднути. Але ось доктор Дебра Міллер, один з авторів дослідження, підкреслює, що користь шоколаду переважує всі його недоліки. Просто не потрібно зловживати ним.

На думку вчених, ідеальна норма шоколаду — 6,7 грама на день. При цьому людині забезпечується захист від застуд, а ризик хвороб серця скорочується на одну третину.

Джерело: ВКурсе 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!