Росіяни вдарили по Львову п'ятьма ракетами, – Садовий

43518 0
Звуки було чутно у різних районах міста.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні вранці, 18 квітня у Львові пролунали вибухи. Сталося 5 прицільних ракетних ударів по місту. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

«5 прицільних ракетних ударів по Львову. Відповідні служби вже виїхали на місце. Детальнішу інформацію з‘ясовуємо», – написав він.

Додамо, що овітряна тривога розпочалася о 7:44, а про відбій оголосили о 09:16. Звуки вибухів було чутно в різних районах міста.

Читайте також: Ракети по Львову летіли з Севастополя, було два удари – по нафтобазі та заводу

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк додав, що удари у Львові були по цивільній інфраструктурі. 

«Відразу п'ять потужних ракетних ударів по цивільній інфраструктурі старовинного європейського Львова. Росіяни продовжують варварськи атакувати з повітря українські міста, цинічно на весь світ заявляючи про своє «право»... вбивати українців», – зазначив він у Твіттері.

Нагадаємо, що 13 березня на Львівщині ворог здійснив авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Удари були з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратово. Загалом окупанти випустили більш ніж 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ЗСУ збили в повітрі. Унаслідок ракетного удару тоді загинули 35 людей і 134 отримали поранення.

18 березня у Львові пролунало кілька вибухів у районі аеропорту. Окупанти поцілили по авіаремонтному заводу і знищили будівлі. Активну роботу заводу завчасно зупинили. Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України повідомило, що окупанти шістьма ракетами били по території в районі Львівського аеропорту, утім дві ракети українські військові збили. У результаті обстрілу одна людина отримала поранення середньої важкості. 

26 березня відбулося ще три потужні вибухи біля Львова зі сторони Кривчиць. У результаті нових ракетних ударів по Львову завдано значних збитків об’єктам інфраструктури. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!