«Побачимо – повіримо». Глава МЗС Кулеба прокоментував заяву про відведення російських військ

1800 0
Міноборони Росії сьогодні заявило про відведення військ на постійні бази.
Російська військова техніка/Фото умовне

Російська військова техніка/Фото умовне

На заяву Росії про відведення військ на постійні бази міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна повірить у деескалацію з боку РФ, коли побачить реальне відведення військ від кордонів, а не лише почує про нього.  Про це міністр заявив сьогодні, 15 лютого, на брифінгу, пише Ліга.

«Побачимо відведення – повіримо у деескалацію», – сказав глава МЗС. При цьому Кулеба вважає, що Україні разом із партнерами «вдалося стримати Росію від будь-якого подальшого загострення».

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Зазначимо, що сьогодні, 15 лютого, в Міноборони РФ заявили про повернення військових Західного та Південного округів Росії на постійні бази. Про це, як передали ВВС.Україна та Reuters, повідомив офіційний представник міноборони РФ, генерал-майор Ігор Конашенков. Згодом таку заяву оприлюднило міноборони РФ. Підтвердження слів російських військових з незалежних джерел наразі немає.

«Підрозділи південного та західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали завантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух до своїх військових гарнізонів. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон», – сказав Конашенков.

Водночас, CNN уночі, 15 лютого, оприлюднило декілька відео, які підтверджують нарощування російських збройних сил поблизу українського кордону, яке відбувається дуже стрімко. Зокрема, росте  кількість підводних човнів, десантних кораблів у Чорному морі, ракет малої дальності, танків на північно-східних околицях України.

Деякі відео із соціальних мереж, деякі – із офіційних ресурсів. Їх аналізом займалися онлайн-спостерігачі, часто доповнюючи супутниковими знімками.

Читайте також: Розвідка країн-членів НАТО твердить, що в Україну прибувають бойовики зі спецслужб Росії 

Нагадаємо, що речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що, згідно з даними американської розвідки, Кремль ще не ухвалив остаточне рішення починати широкомасштабний наступ в Україні. Водночас він повідомив, що дії Росії наразі свідчать, що вона планує широкомасштабне вторгнення в Україну, продовжуючи зосереджувати військову техніку та особовий склад поблизу кордонів з Україною. Він наголосив, що США готові вести діалог з Росією щодо безпеки в Європі відразу, як Росія почне деескалацію. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!