Біля «Арени Львів» хочуть збудувати новий житловий квартал. Що там буде

4236 0
На верхніх поверхах заплановані 560 квартир, на першому – магазини, супермаркет, на другому – офісні приміщення.
Google.com.maps

Google.com.maps

Поблизу «Арени Львів» планують збудувати новий житловий комплекс з апарт-готелями та офісними приміщенням, а також дитячий садок і школу. Йдеться про ділянку в периферійній зоні Львова, неподалік іподрому та стадіону. Для цього ініціювали зміни до детального плану територій у районі вул. Стрийської – кільцевої дороги – проєктованої вул. Вернадського. Станом на зараз там розташовані гаражі, теплиця, адмінспоруди та склади, які перебувають у власності ТОВ «Арена Хол» та ТОВ «Лендбуд Арена» та підлягають демонтажу у першу чергу проєктування.

Детальний план території, обмеженої вулицями Стрийською, Вернадського та кільцевої дороги, погодили на засіданні виконавчого комітету ще у 2018 році. Тоді, зідно з містобудівною документацією, упродовж 4-7 років тут мали побудувати житлові комплекси, декілька паркінгів, навчальні заклади та лікарню.

Нині проєкт внесення змін передбачає розміщення багатофункціонального комплексу з 3 кварталів громадської і житлової забудови – апарт-готелі та житлові будинки. Поверховість буде змінною – 7-16 поверхів. На верхніх поверхах заплановані 560 квартир, на першому – магазини, супермаркет, на другому – офісні приміщення. Площа території становить орієнтовно 2,71 га.

Читайте також: У Львові поблизу Краківського ринку збудують житло та офіси

Окремо планують збудувати заклад дошкільної освіти, об’єднаний з початковою школою та влаштуванням необхідних майданчиків на виокремленій ділянці 1,24 га. А для зберігання автотранспорту пропонують облаштувати підземні гаражі  манежного типу сумарною загальною місткістю 790 машиномісць, і додатково – зону паралельного паркування на 24 машиномісця.

Територія внесення змін

Громадське слухання проєкту внесення змін до цього детального плану території відбудеться 21 березня у приміщенні Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» за адресою: вул. Підвальна, 4. Початок о 15:00. 

Читайте також: Алкомаркет, реберня та готель. Як зміниться територія поблизу озера на Стрийській

Нагадаємо, що у грудні 2021 року на сесії депутати ЛМР погодили увхалу, що стосувалася будівництва нового житлового комплексу. Йшлося саме про ділянку на вулиці Стрийській, неподалік іподрому та стадіону. Для цього компанії «Арена Хол» та «Лендбуд Арена» ініціюювали зміни до детального плану територій та просили дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. 

За даними аналітичної системи YouControl, компанія «Арена Холл» та ТОВ «Лендбуд Арена» виникли у березні 2021 року. Керівник і бенефіціарний власник «Арена Холл» – Ростислав Заремба. Ростислав Заремба має кілька будівельних компаній, зокрема ТОВ «Аурум-сіті» та ТОВ «Парк Арена», а також є керівником і співзасновником ФСК «Львів», інший засновник якого — депутат ЛМР Петро Адамик. Основний вид діяльності компанії «Арена Холл» –  будівництво. Компанія зареєстрована у Львові на вулиці Стрийській, будинок 129. Керівником і бенефіціарним власником ТОВ «Лендбуд Арена» є Олександр Семенко зі Львова.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!