Поблизу лісу у Львові збудують нові багатоквартирні будинки

14113 0
Йдеться про дві нові черги ЖК, де будуть багатоквартирні будинки з дворівневим підземним паркінгом.
Візуалізація з виконкому ЛМР

Візуалізація з виконкому ЛМР

У Львові поблизу лісу в Личаківському районі дозволили будівництво двох нових черг багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення, центром дитячого дозвілля та підземними паркінгами на вул. Китайській. Містобудівні умови та обмеження отримала компанія «Олімпік Лтд Плюс». Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет ЛМР сьогодні, 30 вересня. 

Читайте також: Поблизу лісу у Львові зведуть житловий комплекс зі спортзалом у басейном

«Йдеться про достатньо складний рельєф. Власне, цей проєкт представляли на містобудівній раді, після чого його доопрацювали. Зокрема, тут опрацювали кількість підземних паркомісць і покращили ці показники порівняно з тим, що презентували раніше. Зараз кількість паркомісць співвідноситься до кількості квартир», – сказав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. 

За його словами, також забудовник зобов'язався збудувати дорогу з вул. Пасічної до нового житлового комплексу.

Згідно із містобудівною документацією, два житлових комплекси складатимуться із двох багатосекційних будинків 6-9 поверхів та вбудованими паркінгами висотою від 25,5 метрів до 40,5 метрів. Крім цього, в житлових комплексах облаштують підземні дворівневі паркінги, дитячий дошкільний заклад орієнтовною площею 400 кв. метрів.

Зазначимо, що йдеться про дві нові черги цього житлового комплексу, першу чергу якого виконком міськради затвердив у січні цього року на території на Майорівці, в одному із найзеленіших районів міста. Три ділянки загальною площею близько 1 гектара розташовані на вул. Китайській, на території садово-городнього кооперативу «Над яром». Тут планують також звести житловий комплекс та спортцентр з басейном. Містобудівні умови та обмеження отримала компанія «Олімпік Лтд Плюс».

Цільове призначення землі до 2020 року було «під індивідуальне садівництво», два роки тому депутати Львівської міської ради змінили його, аби там можна було розпочати будівництво.

За даними аналітичної системи YouСontrol, «Олімпік Лтд Плюс» належить Ніні та Юрію Жук. Компанія існує з 1993 року. Юрій Жук також володіє ПП «Ауді-Центр-Захід» та ТзОВ «Біогумос». Компанії займаються торгівлею автомобілями і видобутком торфу. Анна Жук є засновницею будівельної фірми – ТОВ «Тракт Інвест Груп», ЖБК «Будальянс 4».

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!