Поблизу львівського аеропорту через підпал сухої трави загорівся газопровід

4107 0
Скнилів до завтра залишився без газу.
фото: ЛОДА

фото: ЛОДА

Через підпал сухої трави та дерев сьогодні, 29 березня, поблизу злітної смуги Міжнародного ареропорту «Львів» імені Данила Галицького загорівся газопровід середнього тиску. Про це повідомили в АТ «Львівгаз».

Читайте також: «Наші люди досі спалюють суху траву». Як це працювати надзвичайником під час карантину

Це трапилось близько 21:06. Зазначається, що через високу температуру в місці виходу із землі та переході на стальний надземний газопровід зруйнувалась поліетиленова труба.

У «Львівгазі» кажуть, що аби зупинити пожежу, довелося відключити газопостачання, без якого досі залишається Скнилів. Відновити подачу газу планують завтра, 30 березня ближче до обіду, після заміни аварійної ділянки газопроводу.

«Львівгаз» буде звертатись до правоохоронних органів для того, аби знайти винних у підпалі та притягнути до відповідальності.

Читайте також: У Львові підтримали петицію про заборону спалювання сухої трави

Додамо, що ЛОДА просить Кабмін підвищити штрафи за спалення листя і сухої трави у 200 разів. Штрафи вимагають збільшити від сорока (42040 грн) до шістдесяти (63060 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і – від вісімдесяти (84080 грн)  до ста (105100 грн) неоподатковуваних мінімумів для посадових осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!