Поблизу Львівської Політехніки відновили історичні двері-віяло

2486 0
Загальна вартість робіт становила близько 45 тис. гривень.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Львові, у будинку на вул. Глибокій, 19, що поблизу університету «Львівська Політехніка», відреставрували історичні двері-віяло, повідомляє ЛКП «Бюро спадщина».

Читайте також: У Львові відреставрували одну із найвищих брам міста. Фото до і після

Реставрацію провели в межах міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища.

За словами майстра-реставратора Богдана Геруса, двері довелося відчищати їх великої кількості шарів старої фарби, а також змінити частину елементів, які прогнили. Також додатково працювали над різьбленим дерев’яним обрамленням дверей, яке було пошкоджене. Фахівці відремонтували завіси, відреставрували дерев’яні полотна дверей.

Читайте також: У Львові відновили історичну браму на вулиці Єфремова. Фото до і після

Як зазначив директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик, загальна вартість робіт становила близько 45 тис. грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканцям довелося додати майже 13 500 грн свого внеску.

Це вже не перший відреставрований об’єкт в цьому під’їзді, раніше в межах програми співфінансування, тут відновили зовнішню браму.

Нагадаємо, що ЛКП «Бюро спадщини» проведе черговий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Учасниками нового набору стануть мешканці, які подадуть свої заявки через центри надання адміністративних послуг Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня 2022 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!