Поблизу Львова планують звести квартал для військовослужбовців Державної служби зв'язку

2625 0
Будувати планують у Лисиничах на території Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.
Фото:pixabay.com

Фото:pixabay.com

У Лисиничах, що поблизу Львова, планують збудувати житловий квартал для військовослужбовців Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Про це свідчать зміни до детального плану території, який винесли на громадське обговорення у Львівській міській раді.

Йдеться про ділянку площею 8,43 гектари на вулиці Винниківській у Лисиничах, що належать до Львівської МТГ. Під забудову використовуватимуть ділянки на яких розташовані недіючі споруди Держслужби спеціального зв'язку. Будівлі планують знести. Цю територію ще у 2013 році Уряд запропонував для забудови житлом для військових і їх сімей.

Читайте також: Виконком дозволив збудувати на Збоїщах масштабний житловий квартал

Загалом планують збудувати 47 секцій, там буде 1150 квартир, проживати зможуть понад дві тисячі людей. Також там планують звести садок на 150 місць.

Проєкт пропонує розміщення нового житлового кварталу поверховістю не вище 4 поверхи для житлової багатоквартирної забудови, та 3 поверхи для громадської забудови. Також йдеться про облаштування громадських просторів і скверу.

Перед початком будівництва Львівська міська рада має внести зміни до містобудівної документації, бо частина землі, на якій планують звести житловий квартал, перебуває у промисловій зоні та зоні транспорту і зв'язку.

Читайте також: У Львові погодили проектування першого підземного паркінгу на площі Петрушевича

Управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради оприлюднено проект внесення змін до детального плану території у межах вулиці Винниківської у селі Лисиничі Пустомитівського району Львівської області (зміна 1). Громадське обговорення триватиме до 20 лютого 2022 року, а громадське слухання відбудеться 1 лютого у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини на вул. Вахнянина, 29 у Львові. Початок о 15:00.

Після громадських обговорень детальний план територій винесуть на розгляд сесії Львівської міської ради.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!