Поблизу Львова хочуть побудувати новий сміттєпереробний завод: деталі

3262 2
Петиція з проханням побудувати сміттєпереробний завод у с. Грибовичі з’явилась на сайті Єдиної системи місцевих петицій 24 лютого 2016 року. Нині вона зібрала 1142 підписи з необхідної тисячі. Тож міська рада надала офіційну відповідь на дане прохання мешканців.
фото: vkurse.ua, vidido.ua, news.ub.ua

фото: vkurse.ua, vidido.ua, news.ub.ua

Новий сміттєпереробний завод планують розмістити у с. Грибовичі на місці гудронових озер. Такому рішенню передували декілька причин, - вважають у департаменті житлового господарства та інфраструктури.

Загалом будівництво сміттєпереробного комплексу передбачено заходами Програми поводження з твердими побутовими відходами у м.Львові на 2014-2018 роки, затвердженої ухвалою сесії Львівської міської ради від 18.12.2014 №4132. 

Проте, у відповіді до петиції стверджують, що будувати такий завод поблизу існуючого полігону недоцільно, оскільки полігон вичерпав свій ресурс та підлягає поетапному закриттю і рекультивації.

«Тобто, необхідно здійснювати будівництво сміттєпереробного комплексу та нового сучасного полігону ТПВ. Проте, основною проблемою у даному питанні є відсутність земельної ділянки не для заводу, а для спорудження нового сучасного полігону, біля якого і повинен розташовуватись сміттєпереробний завод», - йдеться у відповіді.

Для будівництва ж нового полігону необхідно дотриматись наступних норм:

  1. Ділянка площею не менше 20 га. Вона надасть змогу експлуатувати полігон впродовж 20-ти років.
  2. Полігон повинен знаходитись в межах 30-40 км від міста. Перевезення сміття на дальшу відстань спричинить підвищення тарифів.

Відповідно, Департаментом житлового господарства та інфраструктури постійно проводилась відповідна робота з пошуку необхідної земельної ділянки на території області (Пустомитівський, Жовківський, Яворівський, Миколаївський, Камянко-Бузький та Городоцький райони), однак жодна з цих ділянком не відповідає необхідним нормам. 

Поки що єдиним місцем, де б міг появитись новий полігон та сміттєпереробний завод є ділянка у с. Грибовичі, де зараз знаходяться гудронові озера.

«Гудронові озера належать «Львівському дослідному нафто маслозаводу», що перебуває у процесі банкрутства. Тому зараз проводяться переговори з громадою с. Грибовичі, опрацьовується питання нейтралізації та переміщення гудронів. Сміттєпереробний завод планується розмістити на місці гудронових озер», - резюмували у відповіді.

Ознайомитись з петицією ви можете за посиланням Будівництво сміттєпереробного заводу

Нагадаємо, з лютого 2016 року Львів долучився до Єдиної системи місцевих петицій. Відтоді мешканці можуть реєструвати свої звернення, пропозиції та вимоги до посадовців і депутатів міськради онлайн. 

Опублікувала Мар’яна Федина 


Читайте також:
19 Жовтня, 2016 17:24
dima Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
23 Червня, 2016 17:23
axabnrg Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
[***]://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!