Поблизу Львова відкрили реабілітаційне відділення для тих, хто перехворів на Covid-19

6976 0
Отримати безкоштовну реабілітацію можна лише за електронним скеруванням.
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

На початку вересня при Львівській лікарні швидкої медичної допомоги запрацювало відділення, де реабілітацію можуть пройти ті, хто перехворів на Covid-19. Розташована постковідна реабілітація у рекреаційній зоні поруч із лісом в смт. Брюховичі, що неподалік Львова. Про це Тvoemisto.tv розповіла завідувачка відділення реабілітації Львівської лікарні швидкої медичної допомоги Лідія Майкут.

Читайте також: «Навчилась заново ходити». У Львові шість місяців боролись за життя керівниці штабу протидії ковіду

За її словами, у реабілітаційному центрі розгорнуто 120 ліжок кардіологічного, неврологічного та терапевтичного профілю. Крім стаціонарного лікування тут надають постковідну реабілітацію та реабілітацію після перенесених інфарктів міокарда та стентування.

«Перенесений коронавірус може спричинити цілий ряд ускладнень. Часто людям, які хворіли на ковід, потрібна реабілітація та відновлення. Тут якраз ми боремося з тими наслідками, який завдала хвороба. Вони бувають різні – дихальна недостатність, ускладнення нервової системи різного характеру та інші», – каже Лідія Майкут.

Читайте також: Кого лікуватимуть інноваційними ліками від Сovid-19 на Львівщині

Оскільки постковідне відділення працює лише місяць, реабілітацію отримали не багато пацієнтів.

Зараз, за словами реабілітолога, тут перебуває понад 40 хворих, більшість з яких саме після перенесеного ковіду. Вік пацієнтів різний, проте чимало 40 і 50-ти річних.

У середньому реабілітація триває 10 днів.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

«Для тих, хто лікується в лікарні швидкої допомоги постковідна реабілітація починається ще в гострому періоді, тобто в лікарні. Тут проводимо реабілітацію у відновному періоді. До кожного пацієнта підходимо комплексно – застосовуємо не лише консервативне лікування, а й розширену реабілітаційну програму, фізпроцедури, застосовуємо кисневу терапію, при потребі долучаємо спеціалістів – невропатологів, кардіологів, ендокринологів, психологів, часто дієтологів та самих реабілітологів», – веде далі Лідія Майкут.

Щоб пройти курс реабілітації у Брюховичах, за словами завідувачки відділення, потрібне скерування від лікуючого або сімейного лікаря.

Читайте також: Лікарі розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих пацієнтів

«Більшість пацієнтів скеровують до нас з лікарні швидкої медичної допомоги, але є й з інших лікарень. Реабілітація в нас безкоштовна, але лише за електронним скеруванням від лікаря», – додала Лідія Майкут.

Нагадаємо, у лікарні швидкої медичної допомоги, яка від початку пандемії лікує чи не найважчих хворих із коронавірусом, у різних людей Covid-19 може проявлятися по-різному. Найважчі можуть перебувати в лікарні по кілька місяців. У пацієнтів, які є найважчими, прослідковується чіткий зв’язок із супутніми захворюваннями та станом імунної системи.
 

Ольга Шведа

Фото ЛШМД


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!