Побороти корупцію: Львівською митницею керуватимуть іноземці

2116 0
Кабінет Міністрів України має намір передати в управління спеціалізованим іноземним компаніям Львівську, Волинську, Чернівецьку та Закарпатську митниці. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми хочемо залучити туди компанії, які мають досвід боротьби з корупцією на митниці, які здатні повністю поміняти систему обслуговування на митниці і принести туди нову систему управління, яка передбачає і спрощення отримання митних послуг, і фактично поповнення доходів бюджету від митниці», – сказав Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету Міністрів у четвер. Про це інформує Інтерфакс-Україна.

Читайте також: На Львівській митниці змінять систему пропуску автомобілів

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, всі ці проекти фінансуватимуться з донорських коштів. Окрім того, вона зазначила, що перший тендер щодо однієї з цих митниць може бути проведено протягом двох-трьох тижнів, оскільки один донор уже готовий його профінансувати.

«Наше завдання – здійснення інституціональних змін, які дозволять гармонізувати роботу митниці зі стандартами ЄС, ліквідувати можливість для суб'єктивізму та корупції, підвищити якість митних послуг й удосконалити систему адміністрування митних платежів», – зазначила Наталія Яресько.

Нагадаємо, у Львівській митниці ДФС проводять заходи для боротьби з хабарництвом та корупцією серед працівників митниці. Якщо громадянин став свідком корупції чи хабарництва або володіє інформацією щодо вимагання, отримання працівниками митниці неправомірної вигоди, повідомляти на телефон «гарячої лінії» Львівської митниці ДФС – (032)258-99-69 та відділ власної безпеки при Головному управлінні ДФС у Львівській області Головного управління власної безпеки  ДФС України  за номером телефону (032) 297-36-09.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!