Побив одразу два рекорди. Довбик став наймолодшим автором гола в історії України на Євро

3812 0
форвард Дніпра-1 оперативно вписав своє ім'я в історію.
фото: з відкритих джерел

фото: з відкритих джерел

24-річний форвард Артем Довбик, який вийшов на поле в другому екстратаймі матчу Україна – Швеція на заміну Андрію Ярмоленку, став наймолодшим автором гола в історії України на Євро. Він обійшов захисника української збірної Олександра Зінченка, який пробув у цьому статусі менше двох годин. Про це повідомляє football.ua.

Окрім цього, Довбик забив і найпізніший гол на чемпіонаті Європи, який приніс команді перемогу – на 120:37 матчу ударом головою в падінні. Цей рекорд тримався з 1984 року, коли гравець збірної Франції Мішель Платіні забив Португалії на 118:53.

Читайте також: Збірна України перемогла у вирішальному матчі зі Швецією на Євро-2020

Додамо, що збірна України в межах 1/8 фіналу чемпіонату Європи обіграла збірну Швеції в додатковий час. Зокрема, на 27-ій хвилині рахунок відкрив Олександр Зінченко. Переможний гол національної збірної України в цій зустрічі забив нападаючий Артем Довбик.

Нагадаємо, збірна України вперше в своїй історії вийшла в 1/4 Чемпіонату Європи з футболу. У суботу, 3 липня, підопічні Андрія Шевченка зіграють з Англією о 22:00. Матч пройде у Римі, Італія.

Для довідки

Артем Довбик займатися футболом Артем починав у рідних Черкасах, виступав за шкільну команду, брав участь в іграх турніру «Шкіряний м'яч». 2014 року Довбик підписав контракт з «Черкаським Дніпром», який виступав у Другій лізі України.

У 2015 році зіграв 2 матчі за збірну України до 18 років. 23 травня він вперше отримав запрошення до національної збірної України на контрольний матч проти збірної Мальти і матч відбору на чемпіонат світу 2018 року проти Фінляндії. В обох матчах Артем на поле не вийшов. Пізніше викликався до збірної на інший матч відбору на ЧС-2018, проти Ісландії, але і цього разу не дебютував. Натомість у 2016-2018 роках грав за молодіжну збірну, беручи участь у кваліфікаціях на чемпіонати Європи 2017 та 2019 років, та обидва вони виявились невдалими для українців.

Улітку 2020 року Артем відписав  контракт з «Дніпром-1»

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!