Початкову школу та дитсадки не закриватимуть за будь-якого рівня епіднебезпеки, – МОЗ

1932 0
Якщо у закладі освіти розпочнеться спалах – то його закриють.
Фото: Carl Jorgensen for unsplash

Фото: Carl Jorgensen for unsplash

Дитячим садочкам та початковим школам дозволять працювати за будь-якого рівня епіднебезпеки, оскільки ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем. Відповідні зміни прийняті в постанову Уряду № 1236. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання Кабміну. 

Читайте також: Школи і садочки у Львові працюватимуть, але за певних умов. Роз'яснення 

«Маленькі діти мають бути максимально залучені в освітній процес, для цього їм треба займатись із викладачами офлайн, тобто відвідувати навчальний заклад. Ми пом’якшуємо вимоги до карантинних обмежень та дозволяємо дитячим садочкам та початковій школі працювати незалежно від рівня епіднебепеки. При цьому ми закликаємо викладачів зробити свідомий вибір та вакцинуватися від Covid-19. Адже якщо в закладі розпочнеться спалах – заклад буде закритий», – повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Він додав, що спільна відповідальність освітян та батьків – створити безпечний освітній простір у закладах освіти. У закритих просторах, як школи, дитсадки, університети, коронавірусна інфекція може поширюватися значно швидше. Це створює небезпеку для дітей, освітян та батьків, які можуть передавати коронавірус один одному і поширювати його. Тому необхідно вакцинуватися, каже міністр.

Читайте також: Ляшко оголосив про введення обов'язкової вакцинації для освітян 

Нагадаємо, що завтра, 23 вересня, школи і садочки у Львові продовжать працювати. У тих освітніх закладах, де кількість вакцинованих працівників менша за 80%, вчителі, вихователі та педагоги мають принести або довідку про те, що вони перехворіли на Covid-19 за останні пів року, або негативний ПЛР-тест, або ж довідку від лікаря про протипокази до вакцинації. У 12 школах Львова вирішили відкрити центри вакцинації, аби вчителям не доводилося очікувати у чергах і витрачати свій час.

Також міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сьогодні, 22 вересня, оголосив про введення обов'язкової вакцинації від коронавірусної хвороби для працівників освіти і чиновників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!