Початок роботи е-квитка, скандал з мистецьким центром та інфікування «Омікроном». Головне

1116 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

«Омікрон» частіше призводить до інфікування в домашніх осередках у порівнянні зі штамом «Дельта». Також новий штам має менший інкубаційний період. У середньому він становить 3 доби.

Львівський муніципальний мистецький центр звинуватили у пропагуванні порножурналу «Грішниця». Керівництво Центру повідомило, що подаватимуть в суд на ЗМІ, які написали про них неправдиву інформацію.

Читайте також:  SpaceX запустила на орбіту український супутник «Січ 2-30» 

Вчора, 14 січня, у Львові помер народний артист України, актор Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Євген Федорченко.

Читайте також: Львівський дім Франка отримав спецвідзнаку міжнародної премії 

Клієнтів monobank попереджають про нову шахрайську схему, за якою банк нібито пропонує платформи для заробітку, а також послуги казино, monopizza, monoтаксі, морозиво Mono.

Від сьогодні у Львівській МТГ у тестовому режимі запрацював електронний квиток. Він наразі діє для всіх пільговиків громади, однак штрафувати за відсутність картки ще не будуть. Планують до березня видати їх всіх мешканцям, які раніше їздили за посвідченнями, студентськими, учнівськими тощо. Як скористатися е-квитком у громадському транспорті Львова – у матеріалі.

Читайте також: Усе буде кебаб, або чому вулична їжа витісняє у Львові локальну кухню

Для професійно-технічного центру святого Івана Боско, що на вул. Кривчицька Дорога, 17а-19 у Львові, депутати ЛМР виділили 4,2 млн гривень. Центр є приватною установою, організованою отцями-салезіянами, однак цього року у міськраді знайшли механізми для того, аби частково профінансувати діяльність навчального закладу.

Проєкт будівництва урбан-парку у Львові, який планують звести поблизу Центру творчості дітей та юнацтва у мікрорайоні Погулянка, виготовлятиме київська компанія «Макропроект». Саме вона виготовляла ПКД для урбан-парку у Києві, який відкрили у 2021 році.

Читайте також: ІТ-фахівці зможуть викладати у школах під наглядом викладачів 

Минулоріч на Львівщині 392 мешканці задекларували доходи у розмірі понад 1 млн грн. Сума задекларованих за 2020 рік доходів становить 2 539,2 млн грн. Найбільше мільйонерів проживають на території Львівської громади.

На Львівщині три родини викупили і відновлюють старовинний палац, оточений дендропарком. Нові власники не лише ремонтують палац, а й дбають про рідкісні дерева, розчищають територію і запрошують у гості. Більше у матеріалі

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!