Починається історичний тиждень. Очікуємо посилення ворожої активності росії, – Зеленський

2898 0
23-24 червня рада Євросоюзу має прийняти рішення про надання Україні статусу кандидата ЄС.

Президент Володимир Зеленський заявив, що тиждень, який розпочався, буде історичним для України. Відтак, слід очікувати посилення ворожої активності. Про це він сказав у своєму зверненні.

«Починається справді історичний тиждень, коли ми почуємо відповідь від Європейського Союзу щодо статусу кандидатства для України. Вже маємо позитивне рішення Єврокомісії, наприкінці нового тижня буде відповідь Європейської ради. Я думаю, для всіх очевидно, що від 1991 року було небагато настільки доленосних рішень для України, як очікуємо ми зараз. І я впевнений, що інтересам всієї Європи відповідає тільки позитивне рішення», – зазначив президент.

Читайте також: Це буде великим поштовхом до змін». Що дасть Укаїні кандидатство в ЄС

Він також наголосив, що варто очікувати від росії посилення ворожої активності спеціально та показово саме цього тижня. Не лише проти України, а й проти інших країн Європи. Україна готується та готова, також попереджає партнерів, додав Зеленський.

Окупанти накопичують сили на Харківському напрямку, у Запорізькій області, знову обстрілюють паливну інфраструктуру, щоб погіршити ситуацію з пальним.

Нагадаємо, 17 червня Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз. Остаточне рішення про надання Україні такого статусу буде прийнято 23-24 червня під час засідання Європейської ради.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!