Починається нова фаза війни. Росія масово перекидає війська на південь України, – розвідка

1919 0
Українські військові продовжують бити по тилах ворога, обираючи цілями мости, склади боєприпасів та залізничні вузли на окупованому півдні.
Фото умовне: Getty Images

Фото умовне: Getty Images

За оцінками британської розвідки найближчим часом в Україні розпочнеться нова фаза війни, основний фронт якої протяжністю близько 350 км буде на півдні. Про це йдеться в огляді про війну в Україні за 6 серпня, пише «Європейська правда».

«Російські війська майже точно скупчуються на півдні, очікуючи або контрнаступу України, або готуючись до наступу. Довгі конвої російських військових вантажівок, танків, артилерії та іншого продовжують рухатися з Донбасу на південний захід», – зазначають у розвідці. 

Так, є інформація про перекидання сил з окупованих Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та материкової частини росії через Кримський міст до Криму. 

«До Криму перемістили БТГ чисельністю 800-1000 осіб, їх скоріш за все задіють для посилення російського угрупування на Херсонщині. 2 серпня до Криму перекинули нову БТГ, їх також перекидають зі східного угрупування сил та з високою ймовірністю відправлять на Херсонщину ближчими днями», – повідомляє британська розвідка. 

Зазначається, що українські військові продовжують бити по тилах ворога, обираючи цілями мости, склади боєприпасів та залізничні вузли на окупованому півдні. З огляду на стратегічну важливість залізничної гілки, що сполучає окупований Крим з півднем, дії зі створення усіх можливих проблем для неї певно мають на меті ускладнити для росії логістику південного угрупування військ.  

У розвідці зауважують, що війна росії проти України невдовзі увійде у нову фазу. Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км – від Запоріжжя до Херсона.

Раніше британська розвідка повідомляла, що росія, швидше за все, розмістила спеціальне обладнання біля пошкоджених ключових мостів під Херсоном, намагаючись відвернути подальші удари ЗСУ по своїх переправах. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!