Львівські лікарі оголосили про благодійний збір коштів

1820 0
Лотами будуть новорічні скляні кульки, на яких зображена планета у масці.
Фото: УЛТ

Фото: УЛТ

Вперше за багато років у Львові не відбудеться традиційний лікарський бал на Маланку. Причиною цього стала пандемія коронавірусу та локдаун, йдеться на сайті Українського лікарського товариства.

Читайте також: «Новий рік буде добрим». Як стати волонтером-благодійником у Львові і допомогти потребуючим

Однак, як повідомив голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда, незважаючи на це традиційний благодійний збір коштів все ж відбуватиметься, хоч і в умовах карантину та дистанційно.

Лотами будуть новорічні скляні кульки з ручним розписом від художниці Романи Полетко. Зокрема, планується продати сотню новорічних прикрас. На них зображена планета у масці, як нагадування про пандемію від якої потерпає людство.

«Ми довго думали, як зберегти наші славетні лікарські традиції в умовах карантину. Напевно це буде вірним рішенням. Ми хочемо допомогти онкохворим діткам і виручені кошти від продажу ялинкових прикрас використати на придбання мультимедійної дошки для дитячого розважального простору у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі», – сказав Олег Дуда.

Читайте також: У Львові збирають гроші на кисневі концентратори тим, кого нікуди госпіталізувати

Ялинкові прикраси – кульки із ручним розписом, можна буде придбати у домівці Українського лікарського товариства у Львові за адресою: вул. Кармелюка, 3, або за телефоном 093 440 73 47.

Також кожен може написати повідомлення на сторінці УЛТ на Фейсбук.

Довідково

Щорічний лікарський бал був доброю традицією започаткованою ще у 1912 р. Як відомо, під час лікарської Маланки відбуваються благодійні аукціони, а вилучені кошти відправляються на добрі справи.

Зокрема, на лікарській «Маланці 2019» було проведено благочинний аукціон і зібрано 16 150 грн для потреб «Будинку Воїна».

Минулого року лікарі зібрали понад 22 тис. грн для закупівлі сучасного мультимедійного обладнання Львівській спеціальній школі Марії Покрови І-ІІІ ст для дітей із порушенням слуху.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!