Політична реклама

Податківці обіцяють видавати довідки за 5 днів

1848 0
Державна податкова служба скорочує термін видачі адміністративних довідок до 5 днів. Про це, як повідомили у прес-службі ДПСУ, сказав Голова ДПСУ Олександр Клименко.

За словами О. Клименка, загалом ця ініціатива податківців стосується 12-ти документів. Зокрема, йдеться про довідки щодо відсутності податкової заборгованості, декларування валютних цінностей та закордонної власності резидентів України та ін.

"Ми також звертаємося до інших установ із пропозицією скасувати деякі довідки. Наприклад, довідку про доходи від підприємницької діяльності, яку вимагають під час призначення субсидій. Або, навпаки, довідку про те, що людина не є підприємцем – таку вимагають, коли призначають пенсію", - зауважив О.Клименко.

Для налагодження ефективного обміну інформацією із іншими органами влади в подальшому, у податковій службі готові відкриті власні бази даних для інших відомств.

Нагадаємо, раніше термін видачі довідок складав від 15 діб до цілого місяця.

Джерело: УНН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!