Податкова планує запровадити нові електронні послуги для ФОПів

2696 0
У податковій розширюють перелік електронних послуг.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Державна податкова служба планує запровадити нові електронні послуги для фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє пресслужба ДПС.

«Зі свого боку, податкова служба й надалі покращуватиме якість податкового сервісу, у тому числі й розширення переліку та якості електронних послуг», – каже голова податкової Сергій Верланов.

Читайте також: НБУ заборонить банкам нечесну рекламу та приховування справжніх тарифів

Зокрема, планують запровадити послугу направляння заяви про застосування спрощеної системи оподаткування в електронні формі. Окрім цього, хочуть впровадити електронну послугу – надсилати запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, а також отримувати сам витяг з реєстру. Ці процедури проводитимуть під час реєстрації ФОПів за спрощеною системою оподаткування.

Читайте також: Це не каста для багатих. Як IT впливає на розвиток Львова

Додамо, що на початок 2020 року кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців в Україні становила 1885,9 тис. осіб, що на 19,8 тис. більше, ніж на початок 2019 року.

Нагадаємо, що у Міністерстві цифрової трансформації України пропонують запровадити 5-ту групу спрощеної системи оподаткування, на яку можуть перевести компанії, частка витрат на зарплату у яких перевищує 75% собівартості послуг, зокрема ІТ-компанії. Нова група ФОП працюватиме для ІТ-компаній, а не для фахівців, які там працюють.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!