На українських митницях введуть Єдиний казначейський рахунок. Доповнено

2457 0
Із 16 квітня 2019 року він буде обов'язковий для всіх підприємств.
Фото: commons.com.ua

Фото: commons.com.ua

Завтра, 23 січня, починається тестовий період роботи Єдиного казначейського рахунку (ЄКР) ДФС для сплати підприємствами митних платежів. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Читайте також: Як отримати податкову знижку на навчання дитини в школі та заняття в гуртках

Спочатку – до 17 лютого – Єдиний казначейський рахунок працюватиме на Київській міській та обласній митницях. З 18 лютого до 15 березня його тестуватимуть на всіх митницях України. Потому – до 15 квітня – триватиме перехідний період, коли сплачувати митні платежі можна буде і на старі, і на нові рахунки. Із 16 квітня 2019 року «єдиний рахунок» буде обов'язковий для всіх підприємств.

Читайте також: Що змінилось у сплаті податків для приватних підприємців з нового року. Деталі

«Зараз кожна митниця має власний казначейський рахунок, тому підприємець, який здійснює митне оформлення у різних митницях, має перераховувати митні платежі на кілька окремих рахунків. Єдиний казначейський рахунок спростить цю процедуру, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації будь-якій митниці та сплачувати митні платежі з єдиного авансового рахунку», – пояснюють податківці.

Львівська митниця ДФС повідомляє, що в пілотному проекті з 18 лютого може взяти участь будь-яке підприємство. Для цього необхідно подати заяву на ім'я начальника львівської митнці Левка Прокіпчука з наступним текстом: «Прошу Вас включити підприємство (назва та код ЄДРПОУ підприємства) до участі з 18.02.2019 року в Пілотному проекті з обслуговування сплати митних платежів через «єдиний рахунок» 37341039292197, відкритий в ДКСУ на ім’я Державної фіскальної служби України». Заява має бути підписана директором та бухгалтером підприємства.

Реквізити єдиного рахунку:

Рахунок: 37341039292197
Банк отримувача: ДКСУ
МФО банку: 899998
Отримувач: ДФС України
ЄДРПОУ: 39292197
 
Зазначимо, рішення про запровадження ЄКР було ухвалене Міністерством фінансів наприкінці 2017 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!