Податкові перевірки та штрафи. Які зміни чекають український бізнес

604 0
З липня податкова система повернеться до того стану, як вона функціонувала до початку війни.
Умовне фото

Умовне фото

В Україні можуть повернутися податкові перевірки та штрафи, які функціонували до початку війни. Про це заявив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев під час телемарафону. 

За його словами, податкова система України в середньому на місяць збирає податків 80 млрд грн, а на війну витрачається 130 млрд грн. То ж з 1 липня податкова система повернеться до того стану, як вона функціонувала до початку війни.

Читайте також: Тарас Кицмей про бізнес у час війни: «Має бути наш внутрішній GPT»

«Тобто решту ми збираємо за рахунок запозичень, облігацій. Наші партнери не дають грошей на безпеку та оборону, це ті гроші, які ми повинні збирати всередині країни», – сказав він.

Також він повідомив, що конкретно пропонується скасування 2% податку з обороту, який ввели навесні минулого року та який є альтернативою загальній системі оподаткування.

«Ми вважаємо, що він відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба відміняти з 1 липня», – заявив голова фінансового комітету.

Читайте також: «Сприятиме гармонізації законодавства з ЄС». Бізнес закликає скасувати Акти виконаних робіт

Він уточнив, що планують відновити документальні перевірки покарання за невиконання податкових обов'язків на тих територіях, де не йдуть бойові дії.

«Власне цим і приводиться система податкова до того стану, тих правил, які існували в мирний час до початку активної фази війни», – зазначив він.

Нагадаємо, «Твоє місто» запустило новий проєкт «Кухня військової економіки» – про основні «рецепти» стійкості бізнесу у час війни. Перший наш гість – підприємець, співзасновник і член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей та його рецепт вдалих рішень у розвитку великої компанії, детальніше читайте тут.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!