Податок на дорогі автомобілі. За які авто доведеться платити 25 000 грн

2406 0
Податок потрібно платити за авто, вартість яких становить від 375 мінімалок (2,2 млн грн), а вік не перевищує 5 років.
Photo by Zakaria Zayane on Unsplash

Photo by Zakaria Zayane on Unsplash

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства опублікувало список моделей автомобілів, за які українцям потрібно платити податок у 2021 році. Про це йдеться на офіційному сайті Мінекономіки.

Перелік містить такі дані, як марка, модель, рік випуску, об'єм двигуна, тип палива. У 2021 до списку потрапили: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, LandRover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce, Tesla.

Читайте також: Рада збільшила штрафи за перевищення швидкості та водіння напідпитку

Податок доведеться заплатити тим водіям, які мають автомобілі з цього переліку. Детальніший опис із моделлю, роком випуску тощо можна дізнатися на офіційному сайті Міністерства економіки за посиланням.

Як повідомляє Ліга.нет, розмір податку становить 25 000 грн. Відповідно до Податкового кодексу, податок потрібно платити за авто, вартість яких становить від 375 мінімалок (2,2 млн грн), а вік не перевищує 5 років.

Платник має сплатити податок протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення, що надсилається (вручається) за місцем реєстрації.

Якщо заплатити в перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати.

Читайте також:  За кермом автівки, яка рознесла дитячий майданчик у Львові, був п'яний поліцейський

Нагадаємо, що цей податок ввели в межах законодавчих змін до Податкового кодексу, що прийняв парламент наприкінці 2014 року. Він набув чинності з 1 січня 2015 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!