Подати заявку на отримання Covid-тисячі потрібно до 29 грудня

2592 0
На першому етапі програма реалізовуватиметься з 19 грудня через застосунок «Дія».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Уряд України сьогодні, 9 грудня, затвердив порядок надання 1000 гривень для всіх вакцинованих у межах ініціативи, яку раніше анонсував президент Володимир Зеленський. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Програма «єПідтримка» готується до запуску. Вона дозволить підтримати бізнес, який найбільше відчув наслідки пандемії, та заохотити людей до вакцинації», – каже він.

На першому етапі програма реалізовуватиметься з 19 грудня через застосунок «Дія». Українці зможуть оформити віртуальні картки, які розроблять спеціально для виплат. Оформлення картки «єПідтримка», за словами прем’єра є безкоштовним – без жодної плати за обслуговування. Витратити тисячу гривень можна буде на визначений перелік послуг. Детальніше про це можна дізнатися тут.

Читайте також: Тисячу гривень за вакцинацію можна буде витратити на книги

Додамо, що для того, аби отримати виплату на першому етапі, треба подати заявку в «Дії» до 29 грудня.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, зможе отримати 1 тис. грн допомоги від держави. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива «е-Підтримка» розпочнеться 19 грудня та триватиме впродовж наступного року. Тvoemisto.tv розібралося, як саме працює програма, яким чином виділятимуться кошти та на що їх можна буде витратити. Детальніше читайте в матеріалі.

Водночас вчора президент Зеленський підписав закон про внесення змін держбюджету-2021 (законопроєкт №6297), яким виділили 8 млрд грн на допомоги у межах програми «єПідтримка». Закон передбачає збільшення доходів і видатків держбюджету на 10,2 млрд грн (надходження по загальному фонду держбюджету від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів). 8 млрд грн з цієї суми виділили Міністерству економіки за бюджетною програмою «Надання допомоги в межах програми «єПідтримка». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!