Події Львова, які варто відвідати в неділю

2270 0
Tvoemisto.tv пропонує традиційну підбірку подій для дозвілля на неділю у Львові.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

В неділю, 23 квітня, о 12:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на балет «Лілея».

Балет на 2 дії

Лібрето В. Чаговця за мотивами творів Т. Шевченка

У теплу літню ніч на Івана Купала дівчата кидають вінки на воду, загадуючи свою долю. Заквітчана вінком, красуня Лілея притягує зачаровані погляди парубків, а серед них –  і Степана, з яким від народження росла. Разом вони відчувають, що постало між ними незвідане досі почуття – кохання. Лілея зі Степаном просять у Князя дозволу на заручини. Князь погоджується, але зранений красою Лілеї, раптом вирішує розлучити закоханих: він наказує відвести дівчину до себе в палац, а парубка – зробити наймитом при князівському дворі. Проте громада стає на перешкоді намірам Князя: Степана виряджають на Січ, а Лілею беруть під свою опіку.

Вартість квитків: 40-150 грн.

23 квітня, о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) ставитимуть гумористичну виставу «Він, вона, вікно, покійник».

П’єса Рея Куні «Він, вона, вікно, покійник» була вперше представлена британським глядачам 1990 року, із захватом сприйнята критикою і отримала премію Лоуренса Олів’є, як краща комедія року. З того часу вона ставилась у багатьох країнах світу. Деякі критики зауважують, що переказувати сюжет комедії Рея Куні – все одно що переказувати німий фільм із Чарлі Чапліном

Помічник британського прем’єра Річард Уіллі таємно зустрічається з секретаркою у готелі «Вестмінстер». Несподівано вони виявляють у номері тіло мертвого мужчини. Схоже, це грабіжник, якого притиснула віконна рама. Це загрожує скандалом. Річард та його помічник Пігден намагаються сховати труп, при цьому кожен наступний крок лише заплутує ситуацію, яка стає доволі катастрофічною з появою в номері спочатку керуючого готелем, згодом дружини Річарда і врешті ревнивого чоловіка секретарки Джейн, а потім… Але не будемо відкривати всі карти. Поза усім це комедія, світла комедія, що несе радість, сміх, позитивні емоції. Словом усе те, за що ми любимо театр

Тривалість вистави: 2 години 30 хвилин.

Вартість квитків: 100 грн.

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 23 квітня , о 12:00 запрошує на виставу для дітей «Beautiful Карпати».

Часами уроки бувають цікаві та веселі, часами ми на них нудимось і рахуємо кожну хвилинку! І в театр нас знову запрошують на урок, але цього разу вам точно буде весело і нудьгувати ви не будете! Цього разу ми запрошуємо вас на урок англійської мови, але не звичайний, а казковий!

Наш урок буде барвистим та музичним, англійську мову буде викладати Сова. А вчитимуть її хто? Ні, не ви. А Песик, Котик, Баранці та Вовчик. Тож ви разом із батьками зможете допомогти нашим учням вивчити англійську мову!

Протягом нашого уроку-забави ми будемо вчити англійську мову, співати, допомагати звіряткам, а також зрозуміємо для чого англійська мова потрібна звірятам у Карпатах. Дива трапляються постійно, от і у Карпатах може опинитися невідомий звір, який говорить невідомою мовою, то ж хто зможе його зрозуміти та з’ясувати що це за звір? Давайте з’ясуємо це разом!

Вистава орієнтована на дітей віком від 4-х років.

Тривалість: 1 година 15 хвилин.

Вартість: 20 - 35 грн.

 

Читайте також: Сміття у парках Львова. Якими є штрафи та хто їх виписує?

 

А вже о 15:00 Перший театр (вул. Гнатюка, 11) 23 квітня запрошує казку для дітей «Русалонька».

Створена всесвітньовідомим данським казкарем Гансом-Христіаном Андерсеном трагічна історія Русалоньки, котра заради любові до врятованого під час бурі Принца віддала свій чарівний голос Морській Відьмі, порушила звичаї мешканців морського дна, зреклася веселого підводного життя і королівства, у нашій сценічній версії отримала щасливий фінал, а сувора казка стала видовищною феєрією, сповненою розмаїтих яскравих і фантастичних морських жителів. Світ моря і світ людей, хай які різні за виглядом, звичками і звичаями завжди зможуть знайти спільну мову, якщо говоритимуть мовою любові.

Тривалість: 1 година 30 хвилин.

Вартість: 20- 35 грн.

Музика

23 квітня о 15:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) відбудеться концерт «Гуцульські троїсті музики».

Метою концерту є представити слухачеві давні мелодії визначних скрипалів космацько-шепітської усної традиції: Івана Менюка «Меніва»(1902-1986), Івана Лобачука «Шевчука»(1927-2012), Кирила Линдюка «Вітишина» (1929-2003),  Івана Соколюка (1934), Миколи Сіреджука «Коці Семеніва» (1957 ) та ансамблеві композиції видатних гуцульських скрипалів-віртуозів письмової традиції Петра Терпелюка (1941-2012), Сергія Орла (1952-2017) та сопілкаря-віртуоза Василя Попадюка (1940-1991).

У програмі:

Полонинські імпровізації у сольному та ансамблевому виконанні космацькими музиками

Концертне виконання Капелою троїстих музик зразків обрядової традиційної музики космацько-брустурсько-шепітського регіону та коротка інформація про видатних музикантів-фундаторів цієї музичної традиції

Музичні твори видатних гуцульських віртуозів письмової традиції:

Василь Попадюк. «Буковинські наспіви»

Петро Терпелюк. «Гуцульські мелодії»

«Гуцулка»

Сергій Орел. «Візитка» (спільно з космацькою капелою)

Вартість квитків: 50 грн.

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

23.04 Неділя

13:30 – «Червона черепаха» (Франція, Японія, 2016, анімаційний фільм)

15:00 – Фестиваль «Love Is  Fest» (Франція, Великобританія, Аргентина, США, Росія, Іспанія) мовою оригіналу з субтитрами

17:00 – Ретро-сеанс: «Бал» (Етторе Скола, 1983, мюзикл)

19:00 – «Мандрівка часу» (Терренс Малік, Франція, Німеччина, США, 2016, документальний епос)

21:00 – «Персональний покупець» (Олів'є Ассайас, Франція, Німеччина, 2016, фешн-трилер)

Квитки – 30 грн., можна придбати у касі кінотеатру , або онлайн

 

 Читайте також: Львів з висоти. Три оглядові майданчики міста

 

За сприяння посольства Іспанії в Україні з 18-го по 23-тє квітня у Львові та інших містах проведуть тиждень іспанського кіно. У Львові фільми демонструють у Львівському Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17).

 23 квітня о 20:00  фестиваль закриватиме стрічка «Пальми в снігу»

Стрічка «Пальми в снігу» Фернандо Ґонсалеса Моліни. Історія про велике кохання, зв’язок часів і поколінь. У головних ролях зірки іспанського кіно Маріо Касас та Адріана Уґарте, а для Берти Васкес, яка народилася у Києві, «Пальми в снігу» є дебютом у великому кіно.

Фільми показуватимуть іспанською мовою з українськими субтитрами.

Вартість квитків: 40 грн.

 

 «Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на драму «Щоденник Роуз».

Фільм розповідає про пацієнтку психіатричної клініки – Розанну Макналті (Ванесса Редгрейв), яка перебувала в неволі так довго, що всі вже забули, що саме її туди привело. Коли в клініці з'явився новий лікар, Вільям Грін, доля загадкової пацієнтки викликала його особливий інтерес. Одного разу Грін (Ерік Бана) знайшов захований щоденник Розанни. Протягом декількох десятиліть вона записувала свої спогади. У цих мемуарах – розповідь про дивовижне життя, пристрасного і трагічного кохання, а також причину госпіталізації.

Сценарій драми «Щоденник Роуз» заснований на однойменному романі ірландського письменника Баррі Себастьяна. Це трагічна історія життя і любові, зради і зламаної долі, що розгортається на тлі глобальних конфліктів і змін. Світова прем'єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто в 2016 році.

Час сеансів у суботу та неділю: 2D (10:30; 15:25)

Вартість квитків: 60-120 грн.

Виставки

З 20 квітня до 11 травня триває виставка сценографії Олександра Білозуба «Isten Ostora», у Галереї сценографії (вул. Городоцька, 36). Галерея  працюватиме щоденно (вихідний - понеділок) з 14:00 до 19:00.

Олександр Білозуб – український сценограф, художник, актор та режисер театру і кіно. Заслужений діяч мистецтв України (2011).

У 1979 році закінчив Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Навчався у Київському національному університеті культури і мистецтв (1986-1989) на кафедрі режисури та акторської майстерності професора Д. Чайковського.

З 1989 року працював у різних театрах,  таких як:

Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» – художник-постановник;

Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії імені М. С. Щепкіна – художник-постановник;

Миколаївський драматичний театр ім. Чкалова – художник-постановник;

Театр «Арабески»,  Харків. Спільні проекти з рок-гуртом «Мертвий Півень» – художник-постановник;

З 1997 по 2001 рік  співпрацював з режисером Андрієм Жолдаком  в багатьох театрах України, Росії та Європи як актор та художник;

З 2002 по 2015 рік працював у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка як режисер, художник-постановник та актор.

З 2016 року працює у Київському національному академічному театрі оперети художником-постановником.

З 2002 року і понині працює художником-поставником з режисером Аттілою Віднянським у театрах Угорщини, у співпраці з яким і створив більшість сценографічних робіт.

 У 2014 році за оформлення до вистави «Isten Ostora» («Аттіла/Бич Божий») отримав нагороду  за найкращу виставу року в Угорщині.

Довідки за телефонами: 096 945 40 46 – Олег, 068 115 65 86 – Марія.

Вхід вільний

 

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Просто неба

БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ запрошує на дев’ятий благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», щоб у великому дружньому колі розділити радість Христового Воскресіння. Фестиваль відбудеться 23 квітня у Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького (Шевченківський гай).

Програма фестивалю:

– об 11:00 розпочнеться Архиєрейська Літургія у храмі св. Софії Премудрості Божої (м. Львів, вул. Чернеча Гора, 2, Свято-Іванівська Лавра), яку очолить Високопреосвященний Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ;

– з 13:00 до 20:00 – триватиме великий концерт сучасної української музики за участю відомих українських виконавців: ХАС, гурт «Kurbasy», гурт «Шосте чуття», співачок Софії Федини та Маріанни Ільків, реп-виконавця ВСЕ ПРО, ILkiv School, також танцювальної студії iLike dance complex Вадима Лященка, дітей з Центру дитячої та юнацької творчості Галичини, а також концерт на Співочому полі від ILkiv School;

– діятимуть різноманітні майданчики: дитячий майданчик (забави, цікаві конкурси, банси); молодіжний майданчик (водіння гаївок, квест, молодіжні ігри); майстер-класи; ярмарок, частування, інтелектуальний майданчик; благодійна лотерея для тих, хто любить приємні сюрпризи.

Вартість квитків: 30 грн.

В неділю, 23-го квітня, за підтримки управління молоді та спорту та спортивного клубу «Ультра» відбудеться 21-кілометровий пробіг «VII Львівський напівмарафон». У рамках напівмарафону проведуть благодійний забіг на 4 кілометри «Біжу заради Іринки», метою якого є збір коштів на лікування дівчинки, що хворіє на нейробластому 3 стадії (рак)

Півмарафон стартуватиме з центру міста – від Оперного театру – о 10:00 і пролягатиме: проспектом Свободи, вулицями Пекарською, Мечнікова та Левицького до центральної алеї парку Погулянка. На шляху прямування колони бігунів ситуативно на 10-15 хв перекриватимуть рух транспорту.

Програма змагань «Львівський напівмарафон 2017»

Неділя, 23 квітня

8.00  Початок роботи Секретаріату змагань.

9.30  Завершення реєстрації на Благодійний забіг 4 кілометри

9.30  Урочисте відкриття змагань (проспект Свободи).

10.00 Старт змагань

13.00 Завершення ліміту часу

13.30 Урочисте нагородження переможців та призерів

13.45 Закриття змагань

Участь у півмарафоні можуть взяти всі повнолітні мешканці Львова, професіонали й аматори бігу з інших міст та іноземці.

Дізнатися деталі та зареєструватися можна за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!