Поділ вагонів Укрзалізниці на класи впровадять до кінця осені

3507 0
Процедура погодження з Міністерством інфраструктури затягнулася.
фото: varota.com.ua

фото: varota.com.ua

Поділ потягів «Укрзалізниці» на три класи за рівнем комфорту відклали до кінця осені через бюрократичні процедури, розповів керівник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування компанії Олександр Красноштан, пише «Економічна правда».

«Ще весною ми подали в Міністерство інфраструктури зміни до правил перевезень, але вони досі не ухвалені. До кінця осені ми це обов’язково запровадимо», – сказав він.

Нагадаємо, поділ вагонів на класи мали запровадити до кінця літа.

«Якщо пасажир купує квиток на поїзд класу комфорт, він отримає новий вагон (термін служби до 10 років), біотуалети, кондиціонер тощо. Це буде повний пакет послуг. Ми припускаємо, що в поїздах класу комфорт будуть тільки купе і СВ-вагони. Маршрутна швидкість у таких поїздах становитиме не менше ніж 70 км/год. У поїздах типу стандарт будуть допускатися плацкарти хорошого рівня, з кондиціонером, з біотуалетом. У цих поїздах буде швидкість менше, ніж 70 км/год. У економ-поїздах будуть вагони старші, можлива відсутність біотуалету і кондиціонера», – розповідав Олександр Красноштан.

Читайте також: 10 лайфхаків для пасажирів Укрзалізниці

Недавно «Укрзалізниця» також повідомила про те, що у купейних вагонах з’явиться можливість регулювати температуру повітря. Наразі готовий перший вагон з такою можливістю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!