Подоляк підтвердив припинення переговорів між Україною та росією

4531 0
Він зазначив, що росія прагне продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди.
Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив інформацію російської сторони про те, що процес переговорів між Україною та росією припинили. У коментарі «Радіо Свобода» він зазначив, що наразі політичні переговори «на паузі».

«По-перше, рф все ще не зовсім адекватно сприймає події, які відбуваються в світі у зв’язку з масштабним російським вторгненням. По-друге, росія воліє продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди для внутрішнього вжитку (звідси усі ці коментарі шантажного типу в публічному просторі щодо переговорів). І нарешті, по-третє: росія, певно, хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну «боєздатність» своєї армії, а також втратити залишки репутації такого собі світового монстра, якого треба було боятись», – зазначив Подоляк.

Читайте також: Армія вбивць наближається, але Бог допомагає захисникам долати страх

Він також додав, що мандат на продовження переговорів для української переговорної групи узгоджує тільки президент України Володимир Зеленський.

«Тому не йдеться про «вихід чи не вихід», а йдеться тільки про доцільність і конкретику на цьому етапі. Буде конкретика – будуть продовженні політичні переговори», – додав Подоляк.

Нагадаємо, що заступник міністра закордонних справ росії андрій руденко, якого цитує «РИА Новости», сказав, що, Україна вийшла фактично з переговорного процесу, тому він не відбувається у жодному вигляді. Посадовець запевняє, що Москва також не отримала від Києва відповідь на свій проєкт договору.

Також додамо, що Україна веде перемовини з представниками росії з перших днів повномасштабного російського вторгнення. Зокрема, на переговорах у Стамбулі 29 березня українська делегація передала російській своє бачення міжнародного документа, що зафіксує гарантії безпеки для України в обмін на позаблоковий статус. Ключова вимога –  гарантії безпеки України мають бути аналогічні 5-й статті НАТО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!