Подорожні з країн, де вирує «Дельта», будуть здавати тести на кордоні

1806 0
У МОЗ кажуть, що вказана норма почне діяти з 25 червня.
Фото: pmg.ua

Фото: pmg.ua

Із 25 червня почне діяти вимога наявності негативного тесту на коронавірус для громадян, які повертаються із країн, де стрімко поширюється агресивний штам коронавірусу «Дельта». Про це повідомляє МОЗ.

«Так, громадяни, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії не зможуть перетнути український кордон, якщо не зроблять експрес-тест на коронавірус безпосередньо на пункті пропуску», – говорить головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Зазначається, що рішення буде поширюється також на тих, хто перебував на території цих країн не менше семи днів. У МОЗ кажуть, що вказана норма почне діяти з 25 червня.

Читайте також: Astrazeneca заявила, що її вакцина ефективна проти нового штаму коронавірусу

Окрім того, до 25 червня за дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції для протидію поширенню нового штаму.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматись від подорожей до Росії, Індії, Великої Британії та Португалії, де спостерігається найбільший спалах різновиду коронавірусу «Дельта».

Додамо, що новий різновид штаму коронавірусу «Дельта Плюс» виявили в десяти країнах – Індії, США, Великобританії, Португалії, Швейцарії, Японії, Польщі, Непалі, Китаї і Росії. Серйозність і заразність «Дельти Плюс» ще не відома. Наразі «Дельта Плюс» є варіантом, що викликає інтерес дослідників, але його поки не класифікують як такий, який «викликає занепокоєння».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!