У Львові дозволили масові заходи та економіка України продовжує падати. Головне за ніч і минулу добу

2173 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

Covid-19 Україна – Найважливіше. Комісія з питань ТЕБ та НС дозволила проводити у Львові масові заходи за умови дотримання дистанції, щонайменше, у півтора метра. «Тепер можна проводити різні заходи, святкування», – заявила очільниця міського штабу із протидії коронавірусу Слічна. Йдеться як про заходи, що відбуваються у приміщеннях, так і ті, що проводяться просто неба.

Читайте також: У МОЗ оновили правила адаптивного карантину. Що змінилось

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня. Прем’єр Шмигаль заявив, що адаптивний підхід на регіональному рівні довів свою ефективність і дозволяє контролювати рівень захворюваності в Україні.

24 липня заклади вищої освіти України повинні розпочати реєстрацію на вступні іспити та конкурси.

МОЗ дозволило пускати обмежену кількість глядачів на матчі прем’єр-ліги України з футболу. Зокрема на матчі плей-оф УПЛ сезону 2019/20 років 25 та 29 липня у тестовому режимі. Трибуни стадіонів, де відбуватимуться матчі, буде можливість заповнити на 25%.

Починаючи з 22 липня в’їзд на територію Чорногорії для мешканців України можливий лише у разі їх прибуття авіаційним транспортом. Країна повторно оголосила епідемію Covid-19 на всій території країни через зростання захворюваності.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 124 осіб (114 – напередодні). Разом 8 353. Одужало – 1 832 осіб (плюс 106), померло – 212 (0 – за добу).

За вчорашню добу лабораторні центри провели 607 ПЛР-тестів. У холодильнику залишилася 621 проба.

В Україні Covid-19 виявлено у 829 осіб (673 за попередню добу). Загальна кількість 60 995 пацієнтів. Одужало – 33 172 (плюс 973), померло – 1 534 особи (плюс 16).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 8 353 (детальніші показники вище), далі Київ – 7 166 осіб (плюс 132), Чернівецька – 5 404 (плюс 41), та Рівненська – 5 232 (плюс 49 осіб) області.

Читайте також: Каюсь! Будьте здорові. Як львівські суди розглядають карантинні справи

Антирейтинг за учора очолив Київ – зареєстрували 132 нових випадки інфікування коронавірусом, зокрема 14 з них – серед дітей.

Луцький «террорист» – Вибух у Києві. Підозрюваного у захопленні заручників у Луцьку Кривоша допитано, він перебуває в Луцькому слідчому ізоляторі й сьогодні, як очікується, суд обере йому запобіжний захід.

У соцмережах оприлюднили ще одне відео затримання Кривоша. На ньому видно, що його затримання і звільнення заручників сталося ще до того, як почався штурм автобуса. Вибух у МВС назвали «відволікаючим маневром» та щоб «психологічно пригнітити волю злочинця».

Коментуючи відео, де видно, як цей луцький терорист після завершення операції деякий час стоїть, і правоохоронці його не затримують, начальник управління СБУ у Волинській області Данюк пояснив, що ця затримка була зумовлена професійною необхідністю, оскільки були підозри, що в автобусі залишився вибуховий пристрій.

Знайомому «луцького терориста», 43-річному чоловіку з Харкова, оголосили підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.

По обіді 22 липня у центрі Києва вибухнув і загорівся автомобіль BMW Х5, у результаті займання згоріли дві машини. 

Економіка України – Нацбанк. Українська промисловість продовжує падіння. Зокрема, у червні 2020 року промислове виробництво скоротилося на 5,6% в порівнянні з червнем 2019 року. При цьому в червні промислове виробництво зросло на 4,1% в порівнянні з травнем 2020 року.

За перше півріччя 2020 року падіння промислового виробництва становить 8,3%.

Читайте також: В Україні знову дорожчає валюта. Що це означає

Кабмін утворив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, яке очолив раніше призначений Радою Олег Уруський. Чиновник пообіцяв півмільйона робочих місць у стратегічних галузях, так і не назвавши їх.

У липні газ для населення подорожчає на 7%. Вартість газу для населення в липні становитиме 2 грн 30 коп. без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу.

Нацбанк знову послабив офіційний курс гривні до долара – цього разу на 12 копійок, встановивши його на 23 липня на рівні 27,78 гривні. Офіційний курс гривні до євро – на рівні 32,19 гривні (на 22 липня – 31,67 гривні).

Міністр розвитку економіки Петрашко вважає, що зміцнення курсу гривні в 2019 році призвело до падіння економіки. Крім того, Петрашко звинуватив структури, близькі до НБУ, в спекуляціях на ринку ОВДП.

Жванія – Порошенко. Колишній нардеп і соратник Порошенка Давид Жванія заявив, що п’ятий президент і його команда захопили владу в 2014 році, «купивши» підтримку в Євросоюзі і пообіцявши олігархам вигоди».

У експрезидента у відповідь заявили: «Останні роки Давид Важаєвич рідко буває в Києві, але він частий гість в Росії. І не лише для того, щоб взяти участь у телешоу пропагандиста Соловйова. Не читайте все з листочка, пане Жванія. Бо надто схоже на Деркача виходить».

Читайте також: Квартира у центрі Львова потрапила в авторитетне світове видання про архітектуру. Фото

Справа Новака – Міжнародний суд ООН – Держдеп США. Районний суд Варшави заарештував на три місяці колишнього главу «Укравтодору» Славоміра Новака та Яцека П., якого слідство вважає його спільником. У справі колишнього командира військової частини ГРОМ Даріуша З. суд прийняв рішення про умовний арешт. Його можна буде звільнити, якщо він заплатить 1 мільйон злотих застави.

Міжнародний суд ООН продовжив на 4 місяці термін для Росії на підготовку відповіді на позов України в справі про порушення двох міжнародних конвенцій, про боротьбу з фінансуванням тероризму і про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Держдеп США пропонує до 1 млн доларів винагороди за інформацію, яка допоможе заарештувати двох громадян України, розшукуваних за кіберзлочини.

Наскільки б уся ця ситуація з Covid-19 та «дивними терористами» не виглядала сумною, усе ж  –гарного Вам дня! Бережіть себе.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!