На Київщині подружжя надавало російським військовим житло і забезпечувало їх їжею

1048 0
Підорзюваний чоловік також показував росіянам маршрут до основних транспортних шляхів регіону.
Фото: Офіс Генерального прокурора

Фото: Офіс Генерального прокурора

Двом мешканцям Київщини повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Чоловік та жінка добровільно надавали росіянам житло і забезпечували їх їжею. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

«За даними слідства, під час окупації села Бабинці Бучанського району чоловік та жінка добровільно надали військовослужбовцям збройних сил рф житло. Підозрювані забезпечували їх продуктами харчування та надавали інформацію про місцевих мешканців. Використовуючи ці дані, окупанти грабували будинки людей», – пояснюють у відомстві. 

Крім того, підозрюваний чоловік показував військовослужбовцям росії маршрут до основних транспортних шляхів регіону. 

Читайте також: «Україна переможе». Джонсон виступив у Верховній Раді і оголосив нову військову допомогу 

Наразі підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, що Подільська окружна прокуратура міста Києва раніше повідомила про підозру мешканцю столиці через публічні заклики до співпраці зі збройними формуваннями росії. Крім того, він займав посаду, пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених у тимчасово окупованій Новій Каховці. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!