Що робитимуть з подвір'ям за Палацом Потоцьких після LvivMozArt

2885 0
Замість парку, висадженого Борисом Возницьким, облаштували концертний майданчик.
Фото: stezhkamu.com

Фото: stezhkamu.com

На час проведення фестивалю LvivMozArt позаду Палацу Потоцьких у Львові облаштували сцену Mozart Arena. Через це довелось пересадити частину зелених насаджень, які висадили тут ще за часів попереднього керівника Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького.

Станом на сьогодні, концертний майданчик Mozart Arena вже розібрали. Як пояснили Tvoemisto.tv в прес-службі Львівської національної галереї мистецтв, до кінця року цю територію впорядкують, хоча формально ЛНГМ лише орендує Палац Потоцьких, а за територією довкола – доглядає.

Mozart Arena

Раніше повідомлялось, що замість французького парку, висадженому тут ще Борисом Возницьким, з’явиться італійський парк. Проте у галереї кажуть, що на це потрібні великі кошти, а саме облаштування парку займе тривалий час. Тож на цей рік вони передбачили 60 тис. гривень на впорядкування газону та купівлі деяких зелених насаджень.

Так парк виглядає зараз. Фото Івана Радковця

Читайте також: Підгорецький замок вперше за 79 років відкрили для відвідувачів

У прес-службі міської ради Tvoemisto.tv розповіли, що Галицька районна адміністрація не була причетна до пересадки дерев у парку перед облаштуванням сцени. У галереї кажуть, що виконали ці роботи своїми силами, попередньо проконсультувавшись з дендрологами. Зараз туям нічого не загрожує.

Зазначимо, що колишня директорка галереї мистецтв ім. Бориса Возницького Лариса Разінкова-Возницька звинуватила теперішнє керівництво у нищенні французького парку, який був посаджений ще Борисом Возницьким.

Читайте також: Люди Твого міста. Тарас Возняк про скандали, «газ щастя» і дух міста

«Тут були клумби, дерева, самшит. У центрі стояла ваза. Сьогодні ми прийшли і бачимо, що уся територія вирівняна. Ні одного дерева немає. Від французького парку нічого не залишилося. Я лише можу припускати, що тут може бути. Але парк знищили і це колосальний злочин», – заявила вона в коментарі Zik.

Нагадаємо, у Львові триває міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt. Серед його локацій, зокрема, була спеціально змонтована сцена позаду Палацу Потоцьких на вулиці Коперника.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!