Поетесу Маріанну Кіяновську висунули на Шевченківську премію

2180 0
Разом із львів'янкою номіновані Марина Гримич і Тарас Прохасько.
Фото: Маріанна Кіяновська/Фейсбук

Фото: Маріанна Кіяновська/Фейсбук

Львівська поетеса, есеїстка, письменниця, перекладачка та дослідниця літератури Маріанна Кіяновська номінована за книжку поезій «Бабин Яр. Голосами» на національну премію України імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Нагадаємо, у 2018 році збірка «Бабин Яр. Голосами» увійшла у короткий список премії міста літератури ЮНЕСКО. Книжка вийшла у видавництві «Дух і літера».

Читайте також: Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів

Твори Маріанни Кіяновської перекладені англійською, німецькою, італійською, шведською, азербайджанською, грузинською, польською, сербською, чеською, словацькою, словенською, литовською, білоруською та російською мовами, івритом.

Разом із львів’янкою цьогоріч у номінації «Література, публіцистика, журналістика» висунуті також Марина Гримич за роман «Клавка» і Тарас Прохасько за збірку есеїв «Так, але…».

Нагадаємо, у номінації «Візуальне мистецтво» на Шевченківську премію номіновано проєкт львівського художника Володимира Кауфмана «Бесіда».

Читайте також: «Гнутися, але не ламатися». Мар’яна Савка про успіх, творчість та стереотипи

Шевченківська премія – найвища державна нагорода України у галузі культури і мистецтва. Рішення про присудження премії ухвалює президент України на основі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Із 2017 року премія присуджується у п’ятьох номінаціях: літературі, публіцистиці, журналістиці; музичному мистецтві; театральному мистецтві; кіномистецтві; візуальному мистецтві. Раніше номінацій було дев’ять.

Торік лауреатами премії в номінації «Література, публіцистика, журналістика» стали Богдан Горинь та Оксана Забужко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!