Топ-7 локацій з тваринками біля Львова

9248 0
Tvoemisto.tv зробило підбірку домівок та зоокутків Львова, куди можна відправитися вже сьогодні.

У Львові є декілька домівок для тварин, де живуть птахи, лисиці, собаки, ведмеді, коні, єноти, екзотичні тварини тощо. Деякі з них були врятовані від жорстокого поводження, інших прилаштували в нові домівки з вулиці. Навіть під час прогулянки кожен може прийти подивитися на тварин, почастувати їх овочами, фруктами, м'ясом чи кормом, а за можливості – пожертувати якусь суму на утримання. 

Tvoemisto.tv зробило підбірку домівок та зоокутків Львова, куди можна відправитися вже сьогодні. 

«Домівка врятованих тварин»

Навідатися до тварин можна у «Домівку врятованих тварин», що у парку «Знесіння», на вул. Олекси Довбуша, 24. Це повноцінний центр утримання та реабілітації диких тварин, який функціонує вже три роки. В «Домівці» живе близько 280 тварин, серед яких: врятовані птахи, лисиці, собаки, коні, козеня, лелеки, козуля.

«Домівка врятованих тварин» працює щоденно з 10.00 по 17.00, вхід безкоштовний. Із собою для тварин можна принести фрукти, овочі, м’ясо, корм для собак і котів, горіхи, зерно, рибу тощо. 

Читайте також: У Львові після двох місяців карантину запрацювала домівка врятованих тварин

Домівка врятованих тварин

Скарбова гора 

Неподалік від Львова, у селі Лопушна, є справжнє ранчо – «Скарбова гора». Тут можна не лише відпочити, а й повправлятися у їзді верхи.

Відвідувачам пропонують поїздити верхи по території ранчо, що може зробити кожен охочий під наглядом інструктора. 30 хвилин їзди коштуватиме 250 грн, 10 хв – 100 грн. Можна також виїхати на прогулянку верхи по лісу чи околицями «Скарбової гори», що коштуватиме 500 грн за 1 годину або 750 грн за 2 години.

На ранчо пропонують пройти курс навчання, після якого буде змога піти у справжній кількаденний похід на конях. Ціна курсу становить 3 500 грн за 10 уроків. Досвічені вершники можуть піти у похід, які в ранчо органузовують у травні та жовтні. Вартість походу становить 2000 грн на день. Деталі можна дізнатися на сайті

Скарбова гора

Центр порятунку та реабілітації бурих ведмедів «Домажир»

Ще одним унікальним місцем, куди можна навідатися з дітьми, є центр порятунку та реабілітації бурих ведмедів в Україні «Домажир», що розташований у селі Жорниська Яворівського району.

У ведмежому притулку не просто живуть ведмеді, адже на території розташовано також великий освітньо-відпочинковий простір, де можна взяти участь у різних заходах, поїсти у кафе та весело провести час.

«Домажир» працює щодня, крім понеділка, з 10.00 по 19.00. Вартість квитків для дорослих становить 100 грн, для дітей та студентів – 50 грн, пільговий квиток – 40 грн. Також є можливість придбати сімейний квиток (2 дорослих і до 3 дітей) вартістю  250 грн

 «Домажир»

Дім Єнота

«Дім єнота» – нестандартний приватний зоокуток, що розташований на околиці міста, на вулиці Навколишній, 22. Зоокуток облаштувало подружжя на подвір'ї свого дому, зараз для єнотів там є просторий вольєр.

Приходити можна з дітьми щодня, однак за попереднім записом. Вартість входу становить 200 грн для дорослих та дітей. Єноти дуже прудкі та люблять людей, однак ці маленькі звірі можуть викрасти з кишені ключі чи телефон, тому радять бути обережними.

Дім єнота

Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр

Львівський еколого-натуралістичний центр, що на вулиці Кубанській, 12, є багатопрофільним закладом позашкільної освіти. Діти тут займаються у гуртках та вчаться берегти довкілля. Його першим господарем був видатний польський вчений Бенедикт Дибовський.

Центр запрошує відвідати їхні виставки та подивитись на екзотичних тварин і декоративні рослини. В цілому виставка нараховує близько 130 видів тварин, серед яких 30 видів плазунів і змноводних та понад 40 видів птахів, решта – ссавці.

Центр працює щодня з 10.00 по 18.00, у неділю з 10.00 по 15.00. Вхід безкоштовний, однак на території є скринька, де за бажанням можна пожертвувати кошти для тварин. 

Читайте також: Погладь поні, погодуй козеня, пригорни кролика. Репортаж з екоцентру 

Львівський еколого-натуралістичний центр

Зоокуток у Шевченківському гаю 

Невеликий власний зоокуток є й у Шевченківському гаю, на вулиці Чернеча Гора, 1, який нагадує садибу українського господаря. На території є кури, гуси, індики, коні кози, лебеді у ставку, козуля та ослик.

Прийти в зоокуток можна щодня з 10.00 по 17.00, у понеділок з 9.00 по 17.00. Діяти до 6 років можуть увійти безкоштовно. Для дітей, які старші 6, вартість квитка становить 30 грн, для дорослих – 50 грн.

Зоокуток у Шевченківському гаю

Зоопарк Лімпопо

Один із найбільших зоопарків Західної України розташований у селі Меденичі. Площа простору становить 4 гектари. Тут проживає понад 500 тварин, представників різних видів фауни з різних континентів світу, в тому числі з Південної Америки й Австралії. Більшість тварин утримуються у просторих вольєрах, наприклад, полярні вовки, тигри, лами.

Софія Шавранська

Фото домівок та зоокутків для тварин 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!