Погрози – усе, що залишилося рф після десятиліть провальної політики, – Кулеба на підтримку Молдови

1051 0
Заступник голови Радбезу рф дитро медведєв пригрозив Молдові, що заходи кремля у відповідь на приєднання Кишинева до антиросійських санкцій не змусять себе чекати.
Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Дмитро Кулеба висловив підтримку позиції Молдови після того, як на її адресу пролунали погрози росії щодо відключення від енергетичних ресурсів. Про це він повідомив у Twitter.

«Ми підтримуємо народ і уряд дружньої Молдови на тлі чергових погроз, які лунають з Москви. Погрози іншим державам – це все, що залишилося росії після десятиліть провальної політики, заснованої на агресії, примусі та неповазі. Це лише свідчить про слабкість росії», – каже він.

Читайте також: Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

Напередодні заступник голови Радбезу рф дмитро медведєв пригрозив Молдові, що заходи кремля у відповідь на приєднання Кишинева до антиросійських санкцій не змусять себе чекати.

«Намагаючись догодити своїм новим господарям, не будучи в ЄС, готові приєднатися до європейських санкцій проти нашої країни. Ну що ж. Нехай спробують. Тоді вони можуть бути впевнені на 100% у тому, що не отримають від нас не лише «дорогих» енергетичних та інших ресурсів, а й взагалі ніяких. Нехай насолодяться санкціями, ще не потрапивши до ЄС», – цитує його «Європейська правда».

Він також натякнув, що Росія готова «захищати» своїх «громадян», які проживають у контрольованому нею Придністров’ї.

Читайте також: Що має виконати Україна, щоб увійти до Євросоюзу 

«Якщо розпочнеться серйозна заваруха навколо аншлюсу Молдови Румунією, слід мати на увазі, що у Придністров'ї проживає близько 220 тисяч громадян росії», – натякнув він на можливі дії рф у регіоні.

Нагадаємо, що спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив про наміри Молдови приєднатися до санкцій Євросоюзу проти РФ. ЄС очікує, що держави-кандидати приєднуватимуться до її санкційних режимів. А 23 червня лідери ЄС на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!