Поїзд зі Львова до Любліна можуть запустити вже у червні

2644 0
Для реалізації цього проекту розглядають три можливі варіанти сполучення між Львовом та Любліном.
фото: flashontimenews.com

фото: flashontimenews.com

Пряме залізничне сполучення між Львовом та Любліном планують запустити у червні 2019 року. Про це під час зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном повідомив його польський колега Анджей Адамчик, пише ЦТС.

Читайте також: Укрзалізниця запускає безпересадкові вагони Київ – Вроцлав через Львів. Розклад

За його словами, для реалізації цього проекту розглядають три можливі варіанти сполучення: з пересадкою пасажирів із вагонів українського потяга у польський; використання вагонів із автоматичною зміною ширини колії; будівництво нових колійних шляхів.

«На нашу думку, перший варіант найбільш прийнятний. Думаю, що цей потяг може бути в розкладі вже з червня 2019 року, або найпізніше – взимку», – зазначив міністр інфраструктури Польщі.

Натомість Володимир Омелян додав, що наступного року також планують запустити залізничне сполучення між Перемишлем та Нижанковичами через Мальховіце.

Читайте також: Сайт Укрзалізниці працює з перебоями: з'явилися квитки на свята

Нагадаємо, 22 червня міністри інфраструктури України та Польщі Володимир Омелян і Анджей Адамчик домовилися створити робочу групу з розробки оптимального рішення для запуску залізничного маршруту сполученням Люблін-Львів. У липні Володимир Омелян заявив, що наступного року також можуть розпочати будівництво залізничної колії з європейською шириною колії 1435 мм від кордону з Польщею до Львова.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!