Політична реклама

Поїзди Hyundai курсуватимуть до Львова через три місяці

1428 0
Зняті з експлуатації швидкісні потяги Hyundai повернуться на залізниці України через 2,5-3 місяці.

«Згідно із затвердженим планом-графіком, після завершення модернізації проводитиметься комісійний огляд рухомого складу, після цього електропоїзд буде зданий в експлуатацію. Планується поетапне введення електропоїздів в експлуатацію протягом 2,5-3 місяців», - розповіли Delo.UA в прес-службі «Укрзалізниці».

У відомстві також додали, що для з'ясування причин несправності електропоїздів були проведені ходові випробування. Паралельно з проведенням випробувань інженерний центр компанії Hyundai Rotem розробив початковий проект ремонту і модернізації електропоїзда з урахуванням отриманих при випробуванні даних.

Тим часом експерти стверджують, що швидкісні експреси стануть на рейки не раніше, ніж через рік. "Щоб потяги вийшли в рейс, необхідно щонайменше 1-1,5 року. У сформованій ситуації електропоїзди краще було повернути по так званому «нульовому варіанту»: «Укрзалізниці» повертають гроші, а вона – потяги», - зазначив експерт, що побажав залишитися неназваним.

Ще одне джерело на ринку також передбачає, що експреси Hyundai не курсуватимуть ще мінімум рік. "Проблема не тільки з ходовою частиною складу, а й з невідповідністю інших елементів конструкції українським ГОСТам. Так, не один раз корейські потяги зупинялися через проблеми з струмоприймачем», - зазначило джерело.

У прес-службі «Укрзалізниці» додали, що вже другий місяць тривають переговори з корейською компанією з продовження гарантійного обслуговування швидкісних поїздів. "На сьогодні ведуться переговори з компанією Hyundai Corporation про продовження гарантійного терміну на електропоїзди за період їх вимушеного простою, та надання додаткових гарантій на відремонтовані вузли», - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» призупинила експлуатацію потягів Hyundai з 12 лютого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!