Показник активних хворих на Covid-19 в Україні значно перевищив допустиму норму

2822 0
Таким чином Україна потрапляє до «червоної зони» за показником захворюваності у списку, який сформувала сама.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Показник активних хворих на коронавірус в Україні досяг 50 осіб на 100 тис. населення. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 25 червня.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

«Коли ми визначалися з цим критерієм, ми вже перебували в умовах адаптивного карантину. Показник активних хворих в Україні тоді становив близько 37 на 100 тис. населення, на сьогоднішній день він становить біля 50. І це все сталося буквально за 10 днів. Ми пройшли цей шлях від 37 до 50», – сказав він.

За словами міністра, європейські країни ще визначаються щодо в'їзду громадян третіх країн на територію ЄС.

Максим Степанов нагадав, що вся інформація про в'їзду українців до країн ЄС доступна на сайті Міністерства закордонних справ, і вона буде оновлюватися залежно від рішення ЄС.

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Нагадаємо, що 23 червня показник захворювання на Covid-19 в Україні перетнув межу у 40 випадків на добу на 100 тисяч населення і Україна потрапила до «червоної зони» за показником захворюваності.

Список «червоних і зелених країн» формує МОЗ. Інформацію від МОЗ Держприкордонслужба отримує кожні три дні.

Країнами «червоної» зони вважаються країни, в яких кількість активних випадків захворювання коронавірус становить понад 40 осіб на 100 тис. населення. При в'їзді в Україну обсервацію не повинні проходити ті, хто повернувся з країн «зеленої зони».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!