Нічні ракетні удари по Україні та термінове засіданння РНБО. Підсумки доби

2557 0
Нині 30 вересня та 219 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: РНБО

Фото: РНБО

Нічні удари по Україні. Уночі російські окупанти завдали ракетних ударів по житлових кварталах Дніпра та Миколаєва. У Дніпрі одна людина загинула і п'ятеро – поранені, на транспортному підприємстві масштабна пожежа. У Миколаєві – у багатоповерхівку влучила ракета, під завалами люди, щонайменше 8 людей поранені.

Також опівночі російські окупанти завдали удару по Одеській та Миколаївській областях іранськими дронами-камікадзе «Shahed-136», п’ять із семи вдалося збити. У Миколаєві іранські БпЛА влучили у будівлю в центрі міста та об’єкт інфраструктури. Також повідомлялося про вибухи між Південноукраїнськом та Вознесенськом.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Ситуація на фронті. За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Зайцеве, Майорськ, Веселу Долину, Бахмутське, Одрадівку, Курдюмівку, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне. Підтверджені втрати противника на окремих напрямках, а саме: в Бахмутівці Луганської області,  Токмаку Запорізької області, в Гуляйпільському районі Запорізької області та у місті Мелітополь.

На цю ж тему: Українські воїни сьогодні збили відразу два ворожих штурмовики

Акцент дня. Що робити у разі ядерного удару. Інструкція. Як підготуватись, що можна і що категорично заборонено робити за умови радіаційної аварії.

На цю ж тему: Від цього часто залежить життя людини. Що має бути в домашній аптечці. У кожній родині повинна бути домашня аптечка з необхідними ліками на випадок різних непередбачуваних ситуацій: епідемій, воєнних дій, ядерних або хімічних атак. Що саме – головна фельдшерка Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анна Самковська.

Чому це важливо? Потрібно не нагнітати і не панікувати. Є великий шанс, що жодного ядерного удару не буде. Але профілактика – це найкраще лікування. Тому знати як діяти – значить бути озброєним.

Цитата дня: «Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психане. Скільки це у відсотках? Я не беруся сказати. Чи залишилися в них носії? Так, залишилися. Його можна донести і «Іскандерами», і «Калібрами», і літаками. Якої воно якості і стану – у мене питання... ...Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути просто там».

Міністр оборони України Олексій Резніков припустив, що у ядерного арсеналу рф міг давно закінчитися термін придатності.

Фото: РБК-Україна

Ключові події:

1. Зеленський скликає термінове засідання Ради нацбезпеки.  «Відбудеться спеціальне засідання РНБО, яке я скликав. Будуть рішення. І ми знаємо, як реагувати на будь-які російські дії», – наголосив Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення.

Як зазначив секретар РНБО Олексія Данілов, крім засідання РНБО, президент також збере Ставку верховного головнокомандувача. Після цього пройде засідання Ради нацбезпеки і оборони, на якому будуть прийняті важливі, фундаментальні рішення для нашої країни

Нагадаємо, учора президент рф володимир путін підписав укази про визнання «незалежності» Херсонської та Запорізької областей;

Фото: РНБО

2. У Польщі відреагували на російську пропаганду щодо референдуму у Львові. Росіяни маніпулють фактами та поширюють неправдиві відомості, намагаючись створити ворожість між поляками та українцями;

3. У Львові підтримали нові назви для ще 8 вулиць. Перелік. Також робоча група підтримала пропозиції найменувати простори на честь Романа Іваничука та Артемія Димида;

4. Поїсти та підтримати. Ресторани, які переїхали працювати до Львова через війну.  Tvoemisto.tv зібрало ще одну добірку ресторанів, пабів та кав’ярень, які відкрили вимушені переселенці у Львові;

5. ​​ Якою буде погода на початку жовтня у Львові. 1 жовтня температура повітря підніметься до 20° тепла.

Мобільність Львова. Стати на граблі вкотре, або Чому депутати не підтримали експеримент з «е-квитком». Чому у Львові досі повноцінно не працює АСОП («е-квиток») і для чого Львівська міська рада намагалась змінити механізм оплати пільговиками за проїзд – засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!