«Поки такого не розглядаємо». За якої умови можуть скасувати носіння масок

2602 0
Восени і взимку українці проведуть у масках.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У Міністерстві охорони здоров’я поки не планують скасовувати обов’язкове носіння масок навіть для вакцинованих. Про це головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив під час інтерв’ю «Українській правді».

Читайте також: Як правильно носити маски в літню спеку. Поради Центру громадського здоров’я

За його словами, маски обов’язкові через те, що в країні недостатня кількість щеплень. Розглядати скасування масок зможуть лише коли більшість населення вакцинується.

«Ні, ми поки такого не розглядаємо. Хочу повернутись до того рішення Центру контролю та профілактики хвороб – попри те, що вони справді спочатку давали таку рекомендацію, потім вони внесли корективи та обмеження щодо носіння масок. І зараз вони повертаються до базових вимог, бо справді маски є обов’язковими за недостатнього рівня охоплення щеплень», - зазначив він.

Головний лікар каже, що має бути гарантія того, що жодна людина, яка знімає маску в публічних місцях, не наражає інших на небезпеку.

Крім того, восени і взимку українці проведуть у масках, оскільки нас не оминуть гострі респіраторні вірусні інфекції, будемо стикатися з вірусом грипу.

«Тому маска захищатиме не лише від ковіду. Я впевнений, що всі вже звикли і мають лайфхаки, як їх треба носити», - додав він.

Читайте також: В Україні почали щеплювати від Covid-19 колективи компаній. Як подати заявку

Нагадаємо, що уряд затвердив оновлений план вакцинації від коронавірусу до кінця цього року. Очікують, що до грудня 2021 року Україна отримає понад 47 млн доз вакцин від Covid-19. 

Як пояснює Громадське, уряд планує вакцинувати більшість дорослого населення України до кінця 2021 року. У липні мінімальна кількість щеплень (потреба) визначена на рівні 5,3 мільйона доз. У серпні цей показник має зрости до 6 мільйонів. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!