ЦНАПи обіцяють прискорити видачу закордонної біометрики у квітні

2399 0
Наразі закородонні біометричні паспорти продовжують видавати із затримкою в 1-3 місяці.
фото: konkurent.in.ua

фото: konkurent.in.ua

Запуск другої лінії виробництва закордонних біометричних паспортів перебуває на етапі впровадження. У ЦНАПах очікують розвантаження ситуації з видачею паспортів у квітні. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила в. о. начальника управління адміністрування послуг ЛМР Мар'яна Дюганчук.

«Послуга щодо замовлення біометричних паспортів залишається топовою в ЦНАПах, навантаження на адміністраторів є, але повністю забезпечується прийом громадян, ми працюємо в режимі реального часу і в режимі електронного запису. Паспорти зараз видаються тим, хто замовляв виготовлення у звичному режимі 10-11 жовтня та тим, хто замовляв паспорти по пришвидшеній процедурі 6-9 грудня», – сказала вона.

Читайте також: 12 лайфхаків для оформлення біометричного паспорту дитині у Львові

Вона нагадала, що згідно з законодавством, оформлення паспорту в звичному режимі має відбуватися протягом 20 робочих днів, у терміновому – 7 робочих днів. Станом на сьогодні, понад 7700 результатів адміністративних послуг не видано вчасно.

«На закордонні паспорти є значний попит і всі лінії виробництва перевантажені, тому саме зараз така ситуація з відтермінуванням», – сказала вона.

Мар’яна Дюганчук додала, що у Львові оформлювати закордонні паспорти можуть не тільки львів’яни. Згідно з законодавством, ЦНАПи не мають територіальної прив’язки до місця проживання. В офісах така послуга є популярною, оскільки Центри надання адміністративних послуг обслуговують не тільки Львів, а і громадян із населених пунктів області.

Читайте також: В Україні вироблятимуть більше біометричних паспортів

Нагадаємо, в січні на поліграфкомбінаті «Україна» запустили додаткову лінію персоналізації документів, що мала пришвидшити виробництво закордонних біометричних паспортів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!