Сьогодні у прокат виходить «Політ золотої мушки». 10 фактів про стрічку

2943 1
Із 25 лютого на екранах українських кінотеатрів можна побачити ще одну кінострічку українського виробництва. «Політ золотої мушки» - це наївна комедія про Західну Україну. Її героїня - дівчинка, яка розказує про те, як у їхньому селі через бика ледве не почалася Третя світова війна. Пропонуємо 10 фактів про новинку вітчизняного кіноматографу
фото: live-films.in.ua

фото: live-films.in.ua

 

1. Є два варіанти фільму. Один тривалістю 140 хвилин. Прокатна ж версія  триває  99 хв.

2. В основу сценарію лягли оповідання львівського публіциста, письменника-гумориста Богдана Волошина з недитячої книжки «Бурачковицькі хроніки».

3. Інвесторами фільму виступили студії з Польщі та Австрії. А виробником стрічки виступила студія «Трембіта-кіно». Кольорокорекцію було зроблено в Польщі на судії Orka. Частину комп'ютерної графіки зробила студія Synhro з Австрії.

4. Бюджет картини склав 16 мільйонів гривень. Половину цієї суми було надано Державним агентством України з питань кіно, решту -  інвестори.

5. Галичина у фільмі постає як край,  де «сучасна цивілізація не до кінця зробила свої «євроремонти».

6. До зйомок фільму було залучено непрофесійних  акторів. Зокрема, у кінострічці з’явилося місцеве населення Івано-Франківської та Львівської області.

7. Зйомки фільму тривали 4 місяці.

8. Режисер стрічки Іван Кравчишин  - лауреат премії «Телетріумф» 2004 року як найкращий режисер.

9. У 2015 році фільм отримав приз «За кращу музику до повнометражного фільму» XXIV Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок». Також стрічка взяла участь у Національній конкурсній програмі Одеського Міжнародного кінофестивалю.

10. Головну роль, дівчинки на ім’я Микола, виконала донька режисера.

За інформацією: telekritika.ua, fakty.ictv.ua, report.if.ua.

Опублікувала Мар'яна Федина

22 Березня, 2016 23:28
Іван Цікаво чи на ґуґл плей, ітюнс, амазон виставлять? Із задоволенням подивився б. Та навряд в Україні потраплю на покази.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!