Поліцейські Львівщини на вихідних склали 40 протоколів на людей, що були без масок

1406 0
21 листопада набув чинності закон, який забороняє перебувати у громадських місцях без маски.
Photo by Parastoo Maleki on Unsplash

Photo by Parastoo Maleki on Unsplash

Поліцейські Львівщини за вихідні склали 40 протоколів на громадян, які перебували у громадських будівлях і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Читайте також: «Лишили нас без штанів». Львівські ресторатори вимагають скасувати локдаун вихідного дня

Усього від початку карантину, 11 березня, поліція виявила 4 157 фактів порушень карантинних обмежень, склала 362 протоколи на підприємців, з них 247 у кафе, ресторанах, барах, 1 956 – на громадян, які перебували у громадських місцях без масок (з них 1676 на продавців, що не користувалися засобами індивідуального захисту), а також 745 протоколів –
на перевізників.

Читайте також: Чи буде жорсткий локдаун. Уряд готує «план Б»

Нагадаємо, що від 21 листопада в Україні почали штрафувати за відсутність маски у громадських місцях. Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 170 до 255 грн за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно. Поліцейські тепер можуть складати протоколи на місці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!